Erdoğan ailesinin dünürüne ait araziye özel imar planına mahkeme ‘dur’ dedi

Yayın tarihi: 3 Haziran 2023 Cumartesi 4:37 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2023 Cumartesi 8:33 pm

Marmaris’te AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın dünürüne ait araziye özel yapılan imar planı değişikliğine mahkeme dur dedi. Muğla 2. İdare Mahkemesi, imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın dünürüne ait arazide yaşlı bakımevi yapılması için imar planı değişikliği yapmak istemesine yönelik iptal davasını karara bağladı.

Mahkeme, Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Müdahale Komitesi’nin açtığı davada Hisarönü Köyü, 142 parselde yaşlı bakımevi inşası için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğine mahkeme ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Birgün’de yer alan habere göre, arazinin mülkiyetinin yüzde 80’i Mustafa Erdoğan’ın damadının annesi Ayşe Sevda Peker’e ait. Yani Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeninin annesine özel bir imar planı değişikliği hazırlanmış.

Mustafa Erdoğan’ın kızı Sümeyra Erdoğan 2010 yılında Peker Tekstil’in sahipleri Hikmet ve Sevda Peker’in oğlu Burak Peker ile evlenmişti. Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda yapılan görkemli düğünün nikâh şahitleri Recep Tayyip-Emine Erdoğan çiftiydi.

Bodrum, Marmaris, Fethiye… Seçimin gölgesinde bir bir ranta açtılar