EPGİS Genel Başkanı: Akaryakıta bu akşam bir zam daha gelecek

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 3:29 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 4:30 pm

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Genel Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt fiyatlarına bugün bir zam daha geleceğini söyledi. Aktaş, 1 TL üzerinde zam beklediklerini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis’te yaptığı açıklamada Türkiye’nin Avrupa’ya göre en ucuz akaryakıtı kullandığını iddia etmişti. Özkan’ın en ucuz dediği akaryakıta bir zam daha bekleniyor. Akaryakıta geçtiğimiz günlerde de peş peşe zam gelmişti. TELE1’den Esma Yapıcı’ya konuşan EPGİS Genel Başkanı Fesih Aktaş, yeni zammı duyurdu. Aktaş’ın TELE1′ yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Evet bir beklenti var, akşam 17.00- 17.30 gibi kesinleşmesini bekliyoruz. Söylendiği gibi 2 liralık bir zam olmayacak ama 1 liranın üstünde olacak. Şu an öngörülemeyen bir savaş durumu var. Rusya ürünlere ambargo uyguluyor ve bu nedenden dolayı bir fiyatlandırma söz konusu. Tam olarak nerede duracağını tahmin edemiyoruz açıkçası. Doğal gazı bekliyorduk ama akaryakıtın bu kadar yükselmesini biz de şaşkınlıkla izliyoruz.”

Akaryakıta tarihi bir zam daha!

Üst üste gelen akaryakıt zammına tepkiler çığ gibi!