EPDK’den elektrik fiyatlarına 6 aylık önlem kararı

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 3:20 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 3:21 pm

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik fiyatlarındaki artışı önlemek için 6 aya kadar önlem alınmasının kararlaştırıldığı açıklandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıla girerken büyük bir elektrik zammına imza atmıştı. Ekonomik kriz yüzünden beli bükülen yurttaş fahiş zamlı faturaların altında ezilmişti. Erdoğan, vatandaşın tepkisinden sonra elektrik fiyatlarında iki kere düzenlemeye gitmişti. Şimdi de EPDK’den elektrik fiyatlarının artışının önlenmesine ilişkin bir açıklama geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bugün yaptığı toplantıda tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir karar aldığını duyurdu. EPDK’den yapılan açıklamada, artan elektrik fiyatları konusunda kanuni usullerin düzenlendiği bildirildi. Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Elektrik enerjisi fiyatlarının makul olmayan değerlere ulaşmasının önlenmesi, yaşanan kaynak maliyeti artışları nedeni ile üretim yapamayan santrallerin de arz güvenliğine katkısının sağlanması ve piyasanın sağlıklı ve kesintisiz işleyişinin sürdürülebilmesi için Kanunun verdiği yetki çerçevesinde Kurumumuzun alacağı önlemlerin usulü belirlenmiştir. Kanunun cevaz verdiği ölçüde 6 aya kadar önlem alması sağlanacaktır.”

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan akaryakıt fiyatlarına ilişkin açıklama

EPDK’ya elektrik fiyatlarına müdahale yetkisi

Elektrikte yeni tarife