ensonhaber’in Ekrem İmamoğlu haberine takipçileri bile isyan etti

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 2:30 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 2:31 pm

Ekrem İmamoğlu  AKP’nin gündemi sürekli ekonomiden uzak tutmasını işaret ederek Ayasofya tarışmalarının gereksiz olduğunu söylemişti. ensonhaber.com adlı haber sitesinin yaptığı haber ise A Haber’i aratmadı.

ensonhaber.com adlı haber yandaş haber sitesi Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını imalı bir şekilde haberleştirmesi takipçilerini bile isyan ettirdi. Takipçileri ‘Ne var bunda doğru söylemiş’ diyerek tepki gösterdi.

İmamoğlu’ndan İstanbullulara Belediye Taksisi müjdesi

İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’ya şunları söyledi

“Burada söylediğim benim çok net. Sorular soruldu, daha çok pandemi ve şehirler konuluydu. O arada, moderatör bunu sordu. Söylediğim şey şu; Türkiye’nin gündeminin buna ihtiyacı yok. Böyle bir konu yok, gündem yok. Cevabım çok net. Bu gündem değil, başka sorunlarımız var.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya’nın ibadete açılıp açılmamasıyla ilgili Yunan gazetecinin sorusuna şöyle yanıt vermişti;

“Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor. Türkiye’deki ibadethanelerden ve tarihi eserlerden merkezi hükümet, Turizm Bakanlığı ve kurumları sorumlu. İstanbul Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğu altında bulunmuyor.”

İşte ensonhaber’e gelen tepkiler: