Enis Berberoğlu’ndan TELE1 tepkisi: AKP çökmek istiyor!

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 5:34 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 5:34 pm

RTÜK’ün TELE1’e verdiği cezaya tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, “Bir kanala çökmek istiyor Adalet ve Kalkınma Partisi” dedi.

RTÜK’ün trollerin kurgu videosunu dikkate alarak TELE1’e verdiği yedi günlük ekran karatma, yüzde beş idari para cezası ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sözlerinin çarpıtıldığı 4 Soru 4 Yanıt programına beş kez yayın durdurma cezasına tepkiler artıyor.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen gazeteci kökenli CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu kararın bir yayına iki farklı suçlamayla ceza verilmesini “Bir kanala çökmek istiyor Adalet ve Kalkınma Partisi” ifadeleriyle değerlendirdi.

“BİR KANALI KAPATMA FİKRİNE NASIL DESTEK OLUNUR?”

Enis Berberoğlu şunları söyledi:

“Bugün RTÜK’ün önüne gelen dosyada aslında Merdan Yanardağ’ın yayınına dair atılan suçun tam karşılığı olan bir RTÜK ceza maddesi var. Aynen şöyle başlıyor, ‘Terörü övemez ve teşvik edemez.’ Bakın, buradan ceza vermek yerine sadece bir de ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ maddesinin koyulmasının sebebi nedir? Bu kadar açık soruyorum ben. Yazılmadı iddianame ama muhtemelen iddianamede de yer almayacak bir suçun karşısındaki maddeyi ilaveten oraya eklemek ancak bir anlama gelir. Kabaca söylüyorum, kusura bakmasın kimse bir kanala çökmek istiyor Adalet ve Kalkınma Partisi. 67 yaşıma kadar ben üç tane darbe gördüm bir tane de post modern darbe gördüm. Sadece 12 Eylül’de gazeteler kapandı. Zaten özel televizyon yoktu. Ondan sonra ekran karartmalar filan oldu ama ilk defa bir özel televizyonu muhtemelen önümüzdeki günlerde, aylarda kapatma başarısı -tabii ki bunu ironik söylüyorum, kapatma aymazlığı diyeyim kibarca- Adalet ve Kalkınma Partisi’ne layık olacak.

Kendilerini şiddetle kınıyorum. RTÜK bir sopa değil, anayasal bir kuruluştur, anayasada yeri olan bir kurumdur. Bu Meclis’ten seçilen üyeleri vardır. Bu üyelerin de Meclis’e karşı, daha da önemlisi kökenlerine baktığımız zaman çoğu aramızdan yetişmiş, benin şerefli eski mesleğim medyadan yetişmiş kişiler olduğunu düşünürseniz medyaya karşı bir sorumlulukları vardır. Bir televizyonu kapatma fikrine nasıl destek olunur ben bunu anlamıyorum.”

Siyasilerden TELE1’e cezaya tepki: RTÜK eliyle darbe yapılıyor