Engin Özkoç “yayınlayacağım” dediği Erdoğan’ın görüntülerini gösterdi

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 2:38 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 3:06 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörle mücadele konusunda CHP’yi suçlamasına “Bir insanın yüzü hiç mi kızarmaz? Terör örgütü Abdullah Öcalan’ı muhatap alan Türkiye’deki tek Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bir dahaki haftalarda o videoları çıkartacağım, bizzat kendi ağzından söylediği o videoları yayınlayacağım.” demişti. Ökoç bugün yaptığı basın toplantısında bahsettiği videoları yayınladı.

CHP’li Özkoç şunları kaydetti:

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Gara operasyonuyla ilgili kendisini haklı çıkartacağını düşündüğü görüntüler yayınladı. bir karşılığı olmadı gerçek görüntüleri ben yayınlayacağım dedim. dedi

CHP’li Özkoç: Erdoğan’ın kendi ağzından söylediği o videoları yayınlayacağım

Biz her şeyi açık ve net şekilde ispat etmeye hazırız

Tek tek açıklıyorum

Diyarbakır BOP’da yıldız olmalı. Türkiye’nin Ortadoğu’daki görevi BOP’un eş başkanlığıdır. BOP dediği Büyük Ortağu Projesi. Büyük Ortadoğu Projesi dediği Arap Baharı,  Arap Baharı dediği Müslüman kardeşlerimizi Amerikan Emperyalizmi tarafından 3 milyon 750 bin kişinin öldürülmesi

Kadınlara tecavüz edilmesi insanları çırılçıplak soyup fotoğraflarının tüm dünyaya dağıtılması. Bunun eş başkanı kim diyor Recep Tayyip Erdoğan. Benim diyor.

Diyarbakır neden önemli bir merkez olacak? açıkla. Nasıl bir düzen kurulacak ki Diyarbakır merkez haline gelecek. Perde arkası anlaşmaları açıkla.

“ÖCALAN İLE MASAYA OTURDUN MU?”

İki Diyor ki ne Kadil ile ne Öcalan ile görüşmedim. Ben bakanlarımı Kılıçdaroğlu’na gönderdim. sen gönderince bakanlar geldiğinde kim o bilgiyi vermiş oluyor? Cumhurbaşkanı vermiş oluyor. peki sen Öcalan’ın ayağına mit müsteşarını gönderirsen kim göndermiş oluyor. kim göndermiş oluyor? sen göndermiş oluyorsun. Öcalan ile masaya oturdun mu oturmadın mı

Öcalan’ın belirlediği isimlerle Dolmabahçe’de görüşmeleri yaptın mı? ne diyorsun video da ben yaptırdım diyorsun. Bundan sora da yaptırtırım diyorsun. kimle terör örgütünün başıyla nereyle kandille diyorsun

Bunlar çözüm sürecini doğu ve güney doğuda silah stoklamak olarak değerlendirdi. ne diyorlar Çözüm sürecinde valilerimiz verdiğimiz emir doğrultusunda bugünkü operasyonlara girmiyorlardı. yani diyorsun ki. bu süreçte biz onlarla pazarlık ediyorduk valilere dedik ki siz onlarla karşı karşıya gelmeyin onları silahlanmasına engel olmayın. hendek kazmasına engel olmayın dedik diyor. sonra o hendeklerde o silah depolarında kimler şehit oldu. Arkalarında güldüğün evlatlarımız şehit oldu niye sen onlara güvenip hendekleri kazdırttığın için

bunu PKK için söylüyor:

ne istedi 12 yıllık başbakanlık dönemimde verilmedi diyor.

Kim istedi de verilmedi PKK kim vermiş Erdoğan kimin döneminde Başbakanlığı döneminde. PKK’ya ne istediyse verdiklerini ben buradan yayınladım.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ LİDERİNİ TÜRKİYE’DE AĞIRLIYAN SENSİN”

PYD’nin başkanı Devletle görüştü. PYD YPG daha terör örgütü kabul edilme sürecinde PYD başkanı geldi mit müsteşarı tarafından karşılandı bürokratlar tarafından karşılandı görüşmeler yapıldı. Demek ki terör örgütleri liderini Türkiye’de ağırlayan sensin.

Osman öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum sen Öcalan’ın kardeşini TRT’ye çıkartmışsın acaba HDP’nin oyu bize gelir mi diye ya da acaba PKK sempatizanlarının oyu bize gelir mi diye. Arkasından da diyorsun ki ben bu kardeşimi kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum diyorsun sen neyi biliyorsun da devleti yönetiyorsun. Bu kadar yalan içerisinde olunur mu

daha sonra Gara’ya operasyon düzenleniyor. operasyon rehine olmaktan çıkartılmış bir gün öncesinden Cumhurbaşkanı tarafından müjde olarak verilmiş ve 16 evladımız şehit düşmüştür. Diğer devlet başkanlı bir tane askerleri şehit düşünce programlarını iptal ediyorlar. PK AKP genel başkanı ne yaptı. Arabistan’ın kralı öldü diye yas ilan eden AKP genel başkanı ne yapıyor. kongresini bile iptal etmiyor. Başkomutan olarak evlatlarının cenazesi orada duruyor Kendisi AKP kongresine gidiyor.

“KAHKAHALARLA GÜLÜYOR”

Hangi baba evladının cenazesi kalkmadan AKP kongresine gidip gülebilir. hangi insan yapabilir bunu. biz diyoruz ki kongreyi iptal etseydin. Etmedi. Gitti orada kahkahalarla gülüyor ardından haber geçiyor TVler onu veriyor.

Bu ordunun evlatları sana nasıl güvenecekler. Canlarını veren bu çocuklarımız Başkomutan sıfatını taşıyan sana nasıl güvenecekler. AKP kongresinde evladının başında göz yaşı döken anneyi telefonla kongreye bağlayarak siyasete alt ettin. Dünya da bana bun tek örneğini gösterin. Dünya da bunu yapabilecek bir tek kişi gösterin. Yeter artık Türkiye tahammül edemiyor. Bu kadar aymazlığa Acının üzerine siyaseti için her şeyi yapmaya Türkiye tahammül edemiyor. Evlatlarımız üzerinden oynana bu kirli oyuna Türkiye tahammül edemiyor.

buna bir son vermek gerekiyor. bu acıyı bu gülüşü bize yaşattıkları bu olayları asla unutmayacağız. peşini bırakmayacağız. şehit olan evlatlarımızı siyasete alet edilmesini hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz.