Engin Özkoç Türk askerinin Katar’a gönderilmesine isyan etti! “Nasıl el kaldırırsınız?

Yayın tarihi: 6 Ekim 2022 Perşembe 4:39 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2022 Perşembe 4:39 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türk askerinin Dünya Kupası nedeniyle Katar‘da görevlendirilmesine, “Benim evlatlarımın Katar’da canı pahasına orada olmasına nasıl el kaldırırsınız” diyerek isyan etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. Engin Özkoç, Türk askerinin Dünya Kupası Kalkanı Harekatı kapsamında Katar’da görevlendirmesine tepki gösterdi.

“EVLATLARIMIZIN CANI BU KADAR MI UCUZ?”

Engin Özkoç, görevlendirmeye onay veren milletvekillerine seslendi. Özkoç, “Dün, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda elini kaldıran milletvekilleri, kendi evlatlarından bir tanesi oraya gidecek olsa aynı vurdumduymazlıkla elini kaldırır mıydı?” diye sordu.

Katar sermayesinin yüklü meblalarla Türkiye’ye girişine de atıfta bulunan Özkoç, “Madem paran o kadar çok gani gani, madem Tank Palet’i alacak kadar gücün var, limanlarımızı alacak kadar gücün var kendi güvenliğini kendin sağla kardeşim. Özel güvenlik tut. Benim evlatlarımın Katar’da canı pahasına orada olmasına nasıl el kaldırırsınız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde? Nasıl yaparsınız bunu? Türk askerinin, Türk polisinin canı bu kadar mı ucuz? Evlatlarımızın canı bu kadar mı ucuz?” ifadelerini kullandı.

Katar Tezkeresi Meclis’ten geçti