Engin Özkoç Millet İttifakı’na ‘karanlık koalisyon’ diyen Erdoğan’a HÜDA PAR’ı sordu

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 12:27 am - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 12:27 am

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Millet İttifakı’na yönelik ‘karanlık koalisyon’ ifadelerini kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhur İttifakı’na katılan ve Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA PAR’ı sordu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak canlı yayında “Bu ülkeye bir daha o karanlık koalisyon dönemlerini, kirli bakanlık pazarlıklarını, Güneş Motel sendromlarını yaşatmak istemiyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın ifadelerine karşılık Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasını sordu.

CHP’nin seçim sloganı belli oldu

“NEDEN DOMUZ BAĞI İLE ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN KATİLLERİYLE İTTİFAK KURULABİLİYOR?”

Özkoç, şunları söyledi:

Diyor ki ‘karanlık koalisyon dönemlerine sokmayacağız’ şimdi karanlık ittifak dönemini siz yaşatmıyor musunuz? HÜDA PAR ile birlikte yaptığınız nedir? Kaç tane HÜDA PAR militanı insanları katleden militanların kaçı serbest bırakıldı? Adalet Bakanı bununla ilgili ne diyor? İçişleri Bakanı bununla ilgili ne diyor? Neden katiller sokaklarda dolaşıyor? Neden domuz bağı ile öldürülen kadınların katilleri ile ittifak kurulabiliyor? Bu karanlık değil mi?