Enerjini ortaya koy, çek, yükle, kazan!

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 10:57 am - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 10:34 am

Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi İGDAŞ, Türkiye genelinde düzenlediği fotoğraf yarışması ile ortaokul ve lise çağındaki gençleri sanat yoluyla kendilerini ifade etmeye davet ediyor. Yarışmaya 30 Mayıs 2022 tarihine kadar www.enerjimizvar.com adresinden temaya uygun 4 fotoğrafla başvuru yapılabilecek.

İGDAŞ’ın ülke çapında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği “Enerjimiz Var” temalı fotoğraf yarışması başladı. Ortaokul ve lise eğitimini sürdüren bütün öğrencilerin ücretsiz olarak katılabilecekleri yarışmanın kazananları dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, tablet, akıllı bileklik gibi birbirinden değerli teknolojik hediyeler verilecek. 

Bunun yanı sıra sergilemeye değer görülen 50 fotoğraf sahibi de para ödülü ile ödüllendirilecek.  

Türkiye’nin her bölgesinden 30 Mayıs 2022 tarihine kadar “Enerjimiz var” temalı 4 adet dijital fotoğraf ile www.enerjimizvar.com sitesinden yarışmaya katılmak mümkün. Yarışmanın sonuçları, 10 Haziran 2022 tarihinde yine aynı adresten açıklanacak. Katılımcılar, yarışmanın katılım koşulları, ödülleri ve değerlendirme kriterleri ile ilgili her türlü bilgiye yine www.enerjimizvar.com adresinden ulaşabilirler. Yarışma, gençlerin fotoğraf çekerken sergiledikleri teknik beceri kadar estetik algıları ve konuya yaklaşımlarındaki özgünlüğü de değerlendirmeye alıyor. İzzet KERİBAR, Nevzat ÇAKIR, Sadık ÜÇOK gibi değerli fotoğraf sanatçılarının jüri üyeliği yapacağı yarışmaya filtre kullanılmadan çekilen ve üzerinde oynanmayan her türlü dijital fotoğraf katılabilecek. Fotoğraf makinesi ile çekilen fotolar kadar, cep telefonları ile çekilen fotoğraflar da yarışmaya kabul edilecek.

 

Ortaokul ve lise çağındaki her gencin yarışmaya katılabileceğini belirten İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent ÖZMEN, gençleri özgürce düşünmeye ve diledikleri gibi kendilerini ifade etmeye çağırıyor. 

 Gençlerin enerjiye bakış açısını anlamak ve buradan ilham almak istediklerini belirten ÖZMEN,  “Ulu Önder Atatürk gibi bizim de bütün umudumuz gençliktedir” diyor. 

Jüri nelere dikkat edecek?

Konuya uygunluk: “Enerjimiz var” temasına ne kadar uygun olup olmadığının değerlendirilmesi.

Yaratıcılık: Temanın klişelerden uzak ve yaratıcı bir biçimde yorumlanıp yorumlanamadığının değerlendirilmesi.

Estetik boyut: Estetik açıdan esere değer katıp katılmadığının değerlendirilmesi.

Teknik boyut: Teknik açıdan yeterli olup olmadığının değerlendirilmesi.

YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN