ENAG Başkanı Ulusoy: Ülkeyi terk etmedim, çekineceğim hiçbir şey yok

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 10:23 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 11:10 pm

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Türkiye’yi terk ettiği iddia edildi. Ulusoy, “Ülkeyi terk etmedim. Benim Türkiye koşullarında çekineceğim hiçbir şey yoktur” dedi.

ENAG kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy’un, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ‘suç duyurusu’ sonrası tehditlerden bunaldığı için Türkiye’yi terk etme kararı aldığı ve iki ay önce sessizce ABD’ye gittiği” iddia edildi.

Gerçek Gündem’in haberine göre; iddialara yanıt veren Ulusoy, “Görevlendirme aracılığıyla bir yıllık bir araştırma için Boston College Üniversitesi’nde olduğunu” belirtti. Ulusoy, “Burada ekonomik büyüme ve makro ekonomik büyüme dersleri veriyorum” dedi.

“ÇEKİNECEĞİM HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

“Akademik gelişmeyi daha yükseklere taşımak ve Türkiye ekonomisi kapsamında araştırma yapmak için buradayım” diyen Ulusoy, “Ülkeyi terk etmedim. Benim Türkiye koşullarında çekineceğim hiçbir şey yoktur. Bu durum zaten geçmiş dava süreçlerinde kanıtlanmıştır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ENAG’ın yayımladığı enflasyon rakamlarıyla kurumun itibarının zedelendiği gerekçesiyle dava açmıştı.

3 Kasım 2022’de Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada duruşma hakimi, davanın reddine karar vererek duruşmayı bitirdi.

TÜİK, daha önce de ENAG ve Prof. Veysel Ulusoy hakkında dava açılmasını istemiş, bu istek de reddedilmişti. Öte yandan, ENAG hakkında TÜİK’in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce reddedilmişti.

 

ENAG Başkanı Veysel Ulusoy’dan Erdoğan’a: Halkın yıllarını çaldınız mandacı sizsiniz