Emre Kongar: Merdan Yanardağ susturulamıyor

Yayın tarihi: 24 Eylül 2023 Pazar 10:52 am - Güncelleme: 24 Eylül 2023 Pazar 10:52 am

Emre Kongar, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın hukuksuz tutukluluğunun Merdan Yanardağ’ı susturamadığını yazdı.

TELE1 Programcısı Prof. Dr. Emre Kongar, Cumhuriyet gazetesindeki yazısında, kurgu videoyla hedef gösterilerek tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası tutuklusu Osman Kava’nın tutukluğunu konu edindi.

Emre Kongar, “Özellikle Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş konularındaki haksızlık ve hukuksuzluklar artık “yılan hikâyesine” döndü” ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunun temel hak ve özgürlükler bağlamında önemli bir ihlal olduğuna işaret eden Kongar, tutuklu olmanın Yanardağ’ı susturamadığını belirtti.

Emre Kongar’ın yazısında Merdan Yanardağ’ın tutukluluğu hakkında şu ifadeler yer aldı:

“TELE1 televizyonunun kurucusu ve yöneticisi olan Yanardağ’ın haksız ve hukuksuz olarak hapsedilmesi, sadece basit bir yargı olayı değil, Temel Hak ve Özgürlükler bağlamında, ifade ve basın özgürlüğü açılarından da çok daha vahim bir ihlal niteliği taşıyor.

Üstelik Merdan Yanardağ susturulamıyor ki: İçeriden de olsa yazılarıyla, kitaplarıyla, düşünceleriyle, dostlarıyla, hem gazetelerde hem de ekranlarda, “Devrimci Demokratik Direniş” için mücadelesini, artan bir etkinlikle sürdürüyor.”

Merdan Yanardağ’ın kitaplarını imzalamak için gazeteci ve yazar dostları imza gününde buluşuyor