Emine Şenyaşar gözyaşları içinde adalet arayışını anlattı: Çocuklarımı katledenler dışarıda geziyor

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 1:17 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 1:48 am

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

Şanlıurfa’da iki oğlu ve eşi katledilen Emine Şenyaşar adalet arayışını gözyaşları içinde anlattı. Şenyaşar, ”Çocuklarımı katledenler dışarda geziyor” dedi. Anne Şenyaşar tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar için de adalet istedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda anne Emine Şenyaşar adalet nöbetini sürdürüyor.

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar adalet arayışlarını TELE1’e anlattı. Emine Şenyaşar gözyaşları içinde oğullarını ve eşini öldürenlerin dışarda gezdiğini dile getirdi. Anne Şenyaşar, yaşadıklarını ”Çocuklarımı katledenler geziyorlar hastanede insanlık suçunu işleyen soyadı Yıldız olan 14 kişi hakkında iki kere ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor ama tutuksuz yargılanıyorlar. İki evladımı katlettiniz eşimi gözümün önünde hastanenin içinde katlettiniz bir oğlum tutukludur. Eğer hukuk uygulanırsa ben özel bir şey istemiyorum hukuk uygulanırsa oğlum iş yerinde yaptığı meşru müdafa kapsamında. İş yerimizde bize saldıran iki kişiye ateş etmiştir. Kimseyi öldürmemiştir oğlumu bıraksınlar. Her gün Adalet Bakanlığı önüne gittiğimizde bize müdahale ediyorlar polisler. Bu zulüm bitsin. Dünya basını bu eylemi bizi takip ediyor. Türkiye’ye yakışmayacak görüntüler ortaya çıkıyor. Oğlum bırakılsın ben de evime gideyim” diyerek anlattı.

”ANNEMİ ANLAMAK İÇİN KÜRTÇE BİLMEYE GEREK YOK”

DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar da Adalet Bakanı Tunç ile görüşmelerine ilişkin  ”Nöbetimiz bugün 98. günde. Daha önce 49. günde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Adalet bakanlık makamında benimle annemi beraber bizi çağırdı. Durumu anlattık olayı anlattık. Hastanede üç insanımız linç edilerek babam linç edilerek katlediliyor iki kardeşimde. 6 yıldır bu acıyı yaşıyoruz. Kardeşimin nasıl katledildiğini. Bir kardeşimin ucunda 17 tane mermi yarası çıkıyor. Ben her zaman bunu her yerde söylüyorum bu anneyi anlamak için Kürkçe bilmeye gerek yok. Ailesi dağıtılmış. İki evladı katledilmiş eşi katledilmiş. Bir oğlu suçsuz yere 6 yıldır tutuklu bulunuyor. 846 gün yaklaşık 3 yıla yakın nöbet tuttu” sözlerini kullandı.

Adalet sözlerine artık inanmadığını dile getiren anne Şenyaşar konuşmasına şöyle devam ett:

”Başsavcı da aynı şeyleri bize söylüyordu ”Tamam yapacağız çözeceğiz. Adalet yerini bulacak” Maalesef Aadalet yerini bulmadı. Ankara’ya geldik Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bizi çağırdı. O da bize söyledi ”Hak adalet yerini bulacak” diye. Artık ben hiç kimseye inanmıyorum. Ben oğlumu istiyorum ölmeden önce. Oğlumu görmek istiyorum. Bu benim hakkımdır ve bu zulmü bütün dünya izliyor. Artık yaşım itibariyle sağlık sorunundan dolayı dayanacak gücüm kalmadı bir an önce adalet yerini bulsun. Oğlum bırakılsın ben de evime gideyim.”

”OĞLUM SERBEST BIRAKILIRSA BİR NEBZE OLSUN RAHATLAMA OLUR”

Son olarak anne Şenyaşar adaletin yerini bulasını ve evine dönmeyi istediğini belirterek, ”Burada nöbet tuttuğum için uzun süredir oğlumu görmemişim gözümden ameliyat olmuşum. Dizimden ameliyat olmuşum. Ben olağanüstü bir şey istemiyorum ben oğlumu istiyorum. Evde yetim kalan vefat eden oğlumun 3 tane çocuğu var. Hepsi ilkokul düzeyinde çocuklardır. Hepsi beni arıyor. Ben yetim kalan çocuklarımla kalan ömrümü geçirmek istiyorum. Oğlumu istiyorum. Başka bir şey istemiyorum artık hastanede 3 insanımız katledilmiş. Ben onları ne yapsam geri getiremem ama oğlum bırakılırsa serbest bırakılırsa bir nebze olsun bir rahatlama olur. Ben de evime giderim” dedi.

Bakanlık izin vermedi, Emine Şenyaşar yola uzanıp ağıt yaktı

Kaynak: TELE1