Emin Şirin: “RTÜK Erdoğan’ın ve Fahrettin Altun’un düşüncelerini bir emir olarak görmektedir”

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2023 Pazar 1:12 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 1:12 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasını eleştiren Siyasetçi Emin Şirin, RTÜK’le ilgili, “Hukuk ve cumhuriyet çerçevesinde yapılan konuşmalar nedeniyle hem Merdan’ı hem TELE1’i sevmiyorlar” ifadelerini kullandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Yanardağ’ın tutuklanmasına neden olan çarpıtılan sözleri RTÜK’te görüşülecek ve TELE1’e yaptırım uygulanması tartışılacak.

Siyasetçi Emin Şirin, Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasını eleştirerek daha da ileri gidip TELE1’i kapatmaya çalışacaklarını söyleyerek, “İktidar ve iktidarın bir organı gibi çalışan RTÜK… Anayasal kuruluş şekline hiçbir şekilde bakmayan, başında da Tayyip Erdoğan’ın talepleri hatta Fahrettin Altun’un talepleri benim için bir emirdir diye düşünen bir kişi var. Hukuk ve cumhuriyet çerçevesinde yapılan konuşmalar nedeniyle hem Merdan’ı hem TELE1’i sevmiyorlar. Laik demokratik ve sosyal hukuk devletinin bugün kalmadığını idrak ederek çalışmak lazım” diye konuştu.

Sezgin Tanrıkulu’ndan “Merdan Yanardağ” eleştirisi: Sözde muhalefet tutuklanmaya benzin attı!