Sezgin Tanrıkulu’ndan “Merdan Yanardağ” eleştirisi: Sözde muhalefet tutuklanmaya benzin attı!

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 10:55 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 10:55 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki yağmaya devam ediyor. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yanardağ’ın tutuklanmasında “muhalefette dağınıklık var” diyerek, ” Sözde muhalefet de bu tutuklama sürecine benzin attı” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Yanardağ’ın tutuklamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP’nin siyaseti kutuplaşma üzerinden sürdürdüğünü belirterek, “Bu muhalefet ortamında bütün muhalefeti sınayabileceği en önemli aktörlerden bir tanesi yayıncı, aktivist olan Merdan Yanardağ,  bunun üzerinden tüm muhalefeti sınıyor” dedi. Tanrıkulu Yanardağ’ın tutuklanmasına, “Aşama aşama bakmak lazım” diyerek, ” 1) Gözaltının zamanı ne zaman? Seçimlerden sonra… AKP ben yerimde duruyorum diyor. 2) Tutuklanan kişi Merdan Yanardağ, TELE1 aktif izlenen bir kanal 3) Tutuklamaya konu olan olay…Üçünü alt alta koyduğumuzda AKP ve liderinin bunu boşuna yapmadığını ve meseleyi de bunun üzerine odaklanarak konuşmak üzerine olduğunu anlıyoruz. 2 tane yargı aktörünün kendiliğinden durumdan vazife çıkartarak yaptığı işler değil bunlar. Böyle düşünürsek yanılırız. Gözaltına alınış biçimi servis ediliş biçimi gece emniyet müdürlüğünde kalması ve ertesi gün tutuklanması ve tutuklanmasındaki hakimin geçmişine bakınca tesadüfe oturtamayız” ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül: Merdan Yanardağ üzerinden mesaj veriliyor!

“SÖZDE MUHALEFET BENZİN ATTI”

Tanrıkulu muhalefete de eleştiri oklarını yönelterek, “Muhalefetin bilinen en büyük bir aktörü gözaltına alındı. Bunun üzerinden tartıyorlar kim ne kadar yanında değil… Sözde muhalefet de bu tutuklama sürecine benzin attı… Bunun arkasında tesadüfler yok. Planlanmış ve yerel seçimlere kadar sürecek bir akıl var… Bizim buna göre kendimizi dizayn etmemiz lazım. Ama bizde bu var mı? Muhalefette bu yok… Maalesef… Dağınıklık var… AKP’nin bize çizdiği sınırları bekliyoruz. Masaya yumruk vuran biz olmadığımız sürece, AKP’nin çizdiği sınırlar içinde siyaset yapmaya mecbur olacağız.”

AKP’nin yerel seçimlere kadar muhalefeti tamamen dağıtmak istediğini söyleyen Tanrıkulu, “Önümüzde yerel seçimler var… Muhalefeti dağıtacak, Merdan’ı hapse atacak, başka muhalefete ‘Bak gördün mü?’ diyecek o aktörleri devreye sokacak. Çünkü elince büyük güç var… “