Emekli yurttaş isyan etti ayakkabısının altını gösterdi

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 11:23 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 11:41 pm

Türkiye’de emekli ve asgari ücretlinin aldığı maaşın her geçen gün erimesi yurttaşların belini büktü. TELE1 mikrofonlarına  konuşan bir emekli yırtık ayakkabısını göstererek isyan etti.

Türkiye’de iğne iplikten, ekmeğe, suya zeytine, peynire varana kadar tüm ürünlere yapılan zamlar yurttaşları adeta açlığa mahkum etti.  Birleşik Metal İş’in son açıkladığı verilere göre Türkiye’de açlık sınırı 8 bin liraya dayandı. Asgari ücret 5 bin 500 lira en düşük emekli maaşı ise 3 bin 500 lira… Emekli yurttaşlar en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz oldu.

“AYAKKABIMI GÖRSÜNLER”

TELE1’in mikrofon uzattığı emekli bir yurttaş ayağındaki ayakkabıyı göstererek, “Şu ayağımdaki ayakkabıyı görsünler. Emeklinin hali bu.  Açlığın altındayız. Kendi maaşlarını zam yaptılar kimsenin haberi olmadı. Ama emekliye kuruş verirken hesap ediyorlar. Bu iktidar emekliyi ezmiştir. Yok etmiştir. Açlığın da altındayız” diye sitem etti.

“BENİM MAAŞIMLAR 1 AY GEÇİNSİNLER”

Bir başka emekli ise açlık sınırının belirtilen rakamdan çok daha yukarda olduğunu söyleyerek, “Açlık sınırı bence 10-12 bin liranın altında değil. Bardakta mısır diye bir şey var 15 lira olmuş bu kadar basit bir şey. Çevremdeki insanlar zor geçiniyor. Hele emekli maaşı… Ben emekliyim 3750 lira maaş alıyorum nasıl geçinir bir insan. Baştaki beyefendilere sormak istiyorum. Benim maaşımı anlara versek 1 ay nasıl geçinecekler sormak istiyorum” dedi.

“ÖNCEDEN DAHA RAHATTI”

Asgari ücretin 2 bin 700 lirayken yaşam kalitesinin daha iyi olduğunu söyleyen bir yurttaş ise, “Şu anda geçinmek bile zor asgari ücreti 5 bin 500 lira yaptı ama 2 bin 700 lirayken insanlar daha iyi geçiniyordu” dedi.

Açlık sınırı 8 bin liraya dayandı!

“Komşular bir şey vermezse evde kuru ekmek yiyorum ya da öyle aç yatıyorum”