Merdan Yanardağ’dan emekli asker yasa tasarısına tepki: Hitler yasası!

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2024 Perşembe 8:38 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:24 pm

Haber: HABER MERKEZİ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, emekli komutanların medyaya beyanda bulunmasını izne bağlayan yasa tasarısı için, “Tam bir Hitler yasası” dedi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in Meclis Başkanlığı’na sunduğu emekli komutanların medyaya fikir beyan etmesini Milli Savunma Bakanlığı’nın iznine bağlayan yasa teklifi tepki çekti.

Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte 18 Dakika programını hazırlayan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, yasayı “Tam bir Hitler yasası” ve “Açık bir diktatörlük girişimi” olarak niteledi.

“TAM BİR HİTLER YASASI”

Emekli komutanların bir kısmının AKP politikalarına karşı fikirleri olduğuna vurgu yapan Merdan Yanardağ şu şekilde konuştu:

“Bu bir Hitler yasasıdır. Bu tipik İslamofaşist bir yasadır. Bakın İslam değil. Hiç çarpıtmayın. Bu bir diktatörlük yasasıdır. Yahu emekli olmuş bir asker aynı zamanda bir entelektüeldir. Orgeneral olmak için nasıl bir eğitimden, nasıl bir süreçten, nasıl bir süzgeçten geçildiğini bütün askerler bilir. Bir de bizim gibi süreci yakından izleyen insanlar bunu bilirler. Ciddi bir eğitimden geçerler. Askerlik, strateji, uluslar arası ilişkiller alanında giderek bir uzman haline gelirler zamanla. Sadece savaş sanatı bakımından değil. Bu insanlar emekli olduktan sonra üretimlerine devam ederler. Bir kısmı daha sonra akademik unvan da alıyor. Kendi alanlarına ilişkin gazetelerde yazı yazıyorlar. Ne yapacak yani? Milli Savunma Bakanlığı’na başvuracak diyecek ki ben şu Ukrayna-Rusya savaşı hakkında bir makale yazacağım, makalemin içeriği de şu şu başlıklardan oluşuyor. Milli Savunma Bakanı izin verirse bunu yapacak. Yani şunu söylüyorlar: AKP’li bakanların izni olmadan, iktidarın izni olmadan emekli askerlerin de siyasal, sosyal konularda, ekonomik konularda, askeri konularda, Uluslar arası ilişkilerde yani hayata dair hiçbir alanda izin almadan konuşamayacaklarıan dair bir yasal düzenleme yapılıyor. Bunun demokrasiyle filan bir ilgisi yok. Bu son derece açık bir diktatörlük girişimidir.”

Merdan Yanardağ’dan “Seferberlik Yönetmeliği” değerlendirmesi: Ciddi bir gelişmeye işaret ediyor

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, emekli komutanların medyaya beyanda bulunmasını izne bağlayan yasa tasarısı için, “Tam bir Hitler yasası” dedi.

Kaynak: TELE1