Emekli kadın hayat pahalılığına isyan etti! ‘Artık yaşamak istemiyorum’

Yayın tarihi: 30 Aralık 2022 Cuma 5:17 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2022 Cuma 5:17 pm

Ankara Kızılay’da bulunan Et ve Süt Kurumu önünde onlarca emekli sabahın erken saatlerinde ucuz et alabilmek için uzun kuyruklar oluştu. Emekli bir kadın, hayat pahalılığına isyan ederek “Ben ölümü tercih ediyorum, ölüm bundan daha rahat. Hiç olmazsa bu dünyanın çilesi biter. Artık yaşamak istemiyorum, usandım bıktım dünyadan.” dedi.

Asgari ücrete yapılan zammın ardından gözler emekli maaşlarında yapılacak artışa çevrildi. Alım gücü düşen vatandaşlar, ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde metrelerce uzanan kuyruklar oluşturdu. Mikrofon uzatılan bir kadın, “64 yaşındayım lokantaya oturup da yemek yemedim. Benim hakkım yok mu? Koklayarak gidiyorum.” ifadelerini kullandı.

“LOKANTALARIN ÖNÜNDEN KOKLAYARAK GİDİYORUM”

Emekli maaşlarına yapılacak artışla ilgili beklentisinin ne olduğu sorusuna ise yaşlı kadın şu yanıtı verdi:

“Kaşık ile veriyorlar, kepçe ile alıyorlar. Ne bekleyeyim ben? Şuradaki sıra olmasa en azından bir kilo ise bir kilo alır geçer giderim. Ben ölümü tercih ediyorum, ölüm bundan daha rahat. Hiç olmazsa bu dünyanın çilesi biter. Artık yaşamak istemiyorum, usandım bıktım dünyadan. Çünkü yaşayacak bir halimiz kalmadı. Hiçbir şey görmedim ki ben, 64 yaşındayım lokantaya oturup da yemek yemedim. Benim hakkım yok mu? Koklayarak gidiyorum. Çünkü ben torun okutuyorum. Ben onu yersem, o toruna harçlık veremem”

CHP emekli maaşları için harekete geçti