Emekli emniyet müdürü Hamza Turan Ayberk’e MOSAD gözaltısı

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 10:32 am - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 12:52 pm

İstanbul’da, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a sattıkları iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında emekli 1’inci sınıf Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor.

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD’a sattıkları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında sık sık televizyon programlarına çıkan emekli 1’inci sınıf Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor.

Hamza Turan Ayberk kimdir?

AYBERK MOSSAD’A BİLGİ VERMEK İÇİN EKİP KURDU İDDİASI

MİT yaptığı çalışmada özel dedektif Ayberk’in para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk’in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Ortadoğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği iddia edildi.. Ayberk’in, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

ÖDEMELER KRİPTO ÜZERİNDEN YAPILDI!

MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçtiği iddia edildi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldığı iddia edildi. 2019’da yılında Belgrad’da Ayberk’e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi.  İddiaların arasında Ayberk’in MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandığı resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldığı yer aldı.

MİT ve Emniyet’ten ‘MOSSAD’ operasyonu! Yedi gözaltı

TAKİP CİHAZI İDDİASI

Öte yandan Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardı söylendi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu ifade edildi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da operasyonla ilgili yaptı açıklamada “Uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik İstanbul’da eş zamanlı olarak İsrail İstihbarat unsurlarına karşı düzenlenen Köstebek-2 operasyonunda 7 şüpheli yakalandı” dedi.

Yerlikaya operasyonla ilgili şu detayları aktardı:

Ülkemiz sınırları içinde yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. MİT ve EGM İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve istihbarat Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen ortak operasyonda; İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve topladığı bilgi ve belgeleri İsrail İstihbarat unsurlarına aktardığı tespit edilen 7 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalara, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, dinleme cihazı tespit etmeye yarayan elektronik alet ve çok sayıda dijital materyal, doküman ile dövize el konuldu.

(AA)

Kaynak: AA