MİT ve Emniyet’ten ‘MOSSAD’ operasyonu! Yedi gözaltı

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 10:05 am - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 10:05 am

MİT özel dedektifler edindikleri bilgileri aracılığıyla MOSSAD‘a ‘sattıkları’ belirlenen 7 şüpheliyi ortak operasyonla gözaltına alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir’de özel dedektifler aracılığıyla edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a ‘sattıkları belirlenen’ şüpheliler için ortak operasyon düzenledi.

AA’nın güvenlik kaynaklarından aldıkları bilgiye göre MİT, MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi. Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü saptandı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD’a ‘sattığı’ tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7’si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.

MİT, Aralık 2022’de MOSSAD’ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı. (AA)

İran, İsrail ajanı olmakla suçladığı 4 kişiyi idam etti

Orta Doğu karışıyor! İran Irak’taki Mossad binasını vurdu

Mossad operasyonunda yakalananlar devletten bilgi çalmış

Kaynak: TELE1