Hamza Turan Ayberk kimdir?

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 10:58 am - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 10:58 am

MOSSAD’a bilgi sattığı iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında sabah programlarına katılan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk’in de olduğu öğrenildi. Operasyonun ardından Hamza Turhan Ayberk‘in kim olduğu sorusunu gündeme geldi.

Eski bir kamu görevlisi ve özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk’in İsrail Gizli Servisi MOSSAD’a bilgi sattığı iddia edildi. İlk olarak MOSSAD tarafından basit işlerde kullanıldığı iddia edilen Ayberk, 2019 yılında Belgrad’da eğitim verildi. Gizli haberleşme ağı kullanan Ayberk, ödemelerini kripto para üzerinden aldığı söylendi.

HAMZA TURAN AYBERK KİMDİR?

Hamza Turhan Ayberk’in televizyonda sabah programlarında yorumculuk ve eski kamu personeli olduğu öğrenildi. Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra hedefindeki kişileri tehdit ve takip ettiği ve MOSSAD’a anlık bilgi aktardığı iddia edildi.

MOSSAD NEDİR?

Resmi olarak 18 Eylül 1947 kurulan MOSSAD İsrail Gizli Servisi’dir. İsrail’in ulusal güvenliğini ve çıkarlarını korumak adına faaliyetlerde bulunur. Bunun dışında MOSSAD sadece İsrail’le sınırlı kalmayıp dünya üzerindeki bütün Yahudilerin çıkarlarını korumak için çalışır.

Kaynak: TELE1