Emekli Albay Özeller’in orduevine girişi yasaklandı iddiası! “Bu ülkenin düşmanlarını sevindirdiler”

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 7:24 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 7:24 pm

Sığınmacı sorununu sık sık gündeme getiren emekli Albay Orkun Özeller’in Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Ankara Merkez Orduevi’ne girişi yasaklandığı öne sürüldü. Özeller konuya dair, “Hala hudutlardaki durumu göremeyenler ettikleri askerlik yeminini sorgulasın. Onlar bu ülkenin düşmanlarını sevindirdiler” dedi.

İncirlik’te görev yaparken ABD’nin verdiği madalyayı reddetmesiyle bilinen emekli Albay Orkun Özeller, bugün Ankara Merkez Orduevi’ne gitti.

Giriş kartını turnikeye okuttuğunda girişinin yasaklandığını öğrenen Özeller, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özeller, yasağın sığınmacı sorununu gündeme getirmesi sebebiyle uygulandığını belirtti.

“FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUM”

“İran hududuna gittiğim için böyle bir karar alındığını düşünüyorum” diyen Özeller, Cumhuriyet’te yer alan haberde şunları söyledi:

“Sığınmacılar konusuyla ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Hala hudutlardaki durumu göremeyenler ve tehlikenin farkında olmayanlar ettikleri askerlik yeminini sorgulasın. Onlar bu ülkenin düşmanlarını sevindirdiler”

Hulusi Akar muhalefete savunma bakanı olarak önerildi iddiası

“TSK’Yİ YÖNETENLERİN KARARLARI TSK’Yİ YIPRATAMAZ”

Konuya ilişkin bilgi almak amacıyla Cimer’e yazacağını belirten Özeller, “TSK başımızın tacıdır. TSK’yi yönetenlerin aldığı bu gibi kararlar kurumu yıpratamaz. Kimlerin hangi dayanaklar ile böyle bir yasak koyduğunu bilmiyorum” diye konuştu.