Elon Musk’tan flaş Bitcoin açıklaması

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2021 Perşembe 1:55 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 Perşembe 2:04 am

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’dan yaptığı açıklama ile Tesla’nın Bitcoin ile satış yapmayacağını duyurdu. Açıklamada Musk, “Bitcoin madenciliğinde özellikle kömür olmak üzere fosil yakıtların artan kullanımı konusunda endişeliyiz” dedi.

Musk yaptığı açıklamada, Tesla’nın Bitcoin satmayacağının altını çizdi. Açıklamada ayrıca kripto paranın ‘iyi bir fikir olduğu’ ve Tesla’nın kripto paranının umut vaat eden geleceğine inandığı söylendi. Musk son olarak “Bitcoin’in kullandığı enerjinin yüzde 1’inden daha azını tüketen diğer kripto para birimlerini inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

Musk’ın açıklamasının tamamı:

“Tesla Bitcoin ile satın alma işlemini askıya almıştır. Bitcoin mininginde ve işlemlerinde hızla artan fosil yakıt kullanımı, özellikle de kömür -ki emisyonu diğer yakıtlara göre en kötü olanı- bizleri oldukça endişelendiriyor.

Kripto birimi birçok durumda iyi bir fikir ve gelecekte umut vaat edeceğine inanıyoruz ancak çevreye verdiği zarar ile birlikte gerçekleşemez.

Tesla, herhangi bir Bitcoin satışı yapmayacaktır ve kripto para madenciliği daha sürdürülebilir enerji ile elde edilir edilmez bunu işlemler için kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca, yüzde 1’in altında Bitcoin’in enerjisini kullanan diğer kripto para birimlerine de bakıyoruz.”

(TELE1 HABER MERKEZİ)