Elon Musk’tan Apple’a ‘reklam’ tepkisi

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 9:04 am - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 9:05 am

Twitter’ın sahibi Elon Musk teknoloji devi Apple’ın Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurduğunu söyledi. Apple CEO’su Tim Cook’u etiketleyerek paylaşım yapan Musk, “Neler oluyor burada” ifadesini kullandı.

Twitter’ı satın almasıyla gündemden düşmeyen Elon Musk, bu kez de teknoloji devi Apple’a savaş açtı.Musk twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Apple, Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?” diye yazdıktan sonra Apple CEO’su Tim Cook’u etiketleyerek “Neler oluyor burada” diye paylaşım yaptı.

Elon Musk, Twitter’daki bir dizi paylaşımında Apple’ı sansürle suçladı ve uygulama mağazasında yapılan satışlardan pay alması da dahil, politikalarını eleştirdi.

“APPLE TWİTTER’I TEHDİT EDİYOR”

Musk, “Apple ayrıca Twitter’ı App Store’dan alıkoymakla tehdit etti, ancak nedenini bize söylemiyor” diye yazdı. Watcher Guru’nun tweet’ini alıntılayarak “Apple’ın App Store’dan satın aldığınız her şeye gizli bir şekilde yüzde 30 vergi koyduğunu biliyor muydunuz” paylaşımı yaptı.