Elon Musk-Twitter anlaşması Jack Dorsey’e yaradı

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 11:00 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 7:44 pm

Elon Musk-Twitter anlaşması resmi olarak onaylanıp tamamlandığında Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’nin eline 1 milyar dolar geçecek.

Bildiğiniz gibi Twitter yönetimi başta sıcak yaklaşmasa da sonunda Elon Musk’ın şirketi satın almak için yaptığı teklif etti. Böylece Musk, Twitter’ın yeni sahibi haline geldi. Ancak bu anlaşmanın nihayete erdirilmesi için önce çeşitli onayların alınması gerekiyor. İşin bürokrasi kısmı tamamlandıktan sonra da paranın el değiştirmesi kısmına geçilecek. İşte bu kısımda büyük gelir elde edecek isimlerden biri de Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey olacak. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasını destekleyen isimlerden biri olan Dorsey, Elon Musk-Twitter anlaşması resmi olarak tamamlandığında yaklaşık 1 milyar dolar kazanacak.

Jack Dorsey

Twitter hisselerinin yüzde 2.4’ünü elinde bulunduran Dorsey, Elon Musk-Twitter anlaşması ile birlikte elindeki bütün hisseleri nakde çevirmiş olacak. Musk’ın verdiği teklifi göz önüne aldığımızda bu hisselerin toplam değeri neredeyse 1 milyar doları buluyor. Dorsey’nin eline geçecek paranın 978 milyon dolar olduğu söyleniyor.

Şirketin mevcut CEO’su Parag Agrawal da bu anlaşmadan sonra kayda değer bir ödeme alacak. Agrawal’ın anlaşmasında yer alan bir madde gereği, anlaşma tamamlandıktan sonra Twitter CEO’suna 38.7 milyon dolar ödenecek. Ancak tabii Elon Musk’ın şirketi satın almasıyla birlikte Agrawal’ın işinin tehlikeye girdiğini de unutmamak gerek. Agrawal her ne kadar 38.7 milyon dolar alacak olsa da, kısa süre sonra kendisini işsiz bulabilir ki geçtiğimiz yıl şirketten yaklaşık 30 milyon dolarlık bir ödeme aldığı düşünülürse 38.7 milyonluk ek gelire rağmen Agrawal uzun vadede bu anlaşmadan zararlı çıkabilir.

Weibo konum kararı ile herkesi şok etti