Elon Musk şaşırtıcı açıklamalarda bulundu

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2021 Perşembe 1:01 pm

Tesla, insanların Bitcoin ile araç almasına izin vermese de Elon Musk elinde tuttuğu Bitcoinleri satmayı düşünmediğini söyledi. Ayrıca Musk, Ethereum’a ve Dogecoin’e yatırım yaptığını belirtti.

Yükselen Ethereum fiyatı, Musk’ın açıklaması üzerine daha da yükseldi. Coindesk verilerine göre, Dogecoin yaklaşık 21 sente yükselirken, Musk’ın yorumlarının ardından 19 sente düştü. Musk, Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Cathie Wood ile bir panelde konuşmacı olarak katılıdı. Musk, Şubat ayında Tesla ile, Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı; bu yatırımın bir kısmı ilk çeyrekte 101 milyon dolar kârla satıldı.

 

Elon Musk

Tesla, Mart ayı sonlarında Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeye başladı. Ancak ardından sadece 49 gün sonra Mayıs ayında aniden bu karardan vazgeçti. Açıklamalara göre bu değişiklik, Bitcoin’in enerji kullanımıyla ilgili endişelerden kaynaklandı. Tesla, madencilik çevresel açıdan daha sürdürülebilir hale geldiğinde Bitcoin’i kabul etmeye devam edeceğini söyledi. Musk bugün “ Bitcoin’in başarılı olduğunu görmek isterim.” ifadelerini kullandı.mMusk, Bitcoin’in tek değerli kripto para birimi olduğuna inanan insanlarla çatışarak bazı yatırımcılara kafa tuttu.

Elon Musk, Dogecoin’in “Bitcoin’i yakında yenebileceğini” de ekledi. Tesla’nın ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul etmemesi Nisan ayında Bitcoin değerinde bir çöküşe sebep oldu. Business Insider’ın Haziran ayında tahminine göre, Bitcoin’in değerindeki düşüş Tesla’ya 90 milyon dolara mal olmuş olabilir. Bir noktada Musk, Twitter’da reklam vermek için bir ödeme olarak Bitcoin’i kabul edip etmeyeceğini sordu. Dorsey, ise sorudan tamamen kaçındı.

Koronavirüs Delta mutasyonu aşı yaptırmayan kişilerde daha fazla yayılacak: Endişe veren açıklamalar yapıldı