Elon Musk, insanlığın ne zaman Mars’a ayak basacağını açıkladı

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi 1:05 pm

 Uzay, her çağda insanlık için en bilinmez ve en merak edilen yer olmuştur. Ancak şu da bir gerçek ki, insanlığın bu büyük bilinmezlik kaynağıyla ilgili en net bilgilere sahip olduğu zamanda yaşıyoruz ve gelecek birkaç on yılda belki de büyük gizem her yönüyle çözülmüş olacak.

Bu sürecin ilk adımı ise, kızıl gezegen Mars’a yapılacak yolculuktan geçiyor. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, uzun bir süredir insanlığı Mars’a götürebilme hayaliyle çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin CEO’su Musk’a göre ise artık bu sürecin sonuna gelindi.

Twitter üzerinden Elon Musk’ın bir gönderisi üzerinden insanlığın ilk olarak ne zaman Mars’a ayak basacağını soran bir takipçisine yanıt veren ünlü isim, yıl olarak 2029 yılını işaret etti.

 

mars

Bunun anlamı, SpaceX 2029 yılına kadar insanların Mars’a yolculuk yapabilecek hale gelmesini planlıyor. Şu an 2022 yılında olduğumuzu düşündüğümüzde, 10 yıldan kısa bir süre içerisinde Mars’a ayak basabileceğimizi düşünmek gerçekten çok heyecan verici. Ancak hemen belirtmek gerekir ki, Elon Musk bu konuda şimdilik çok güvenilir bir profil çizmiyor.

Öyleki milyarder isim daha önce Mars’a ilk ayak basacak insan için 2026 yılını işaret etmiş ve bu tarihi verirken de kendinden bir hayli emin cümleler sarf etmişti. Bu nedenle otoriteler Elon Musk tarafından zikredilen 2029 tarihi için oldukça temkinli davranıyor.

Tecno Camon 18P Türk kullanıcısıyla buluşuyor