Elon Musk, FTX dramasının ortasında buldu

Yayın tarihi: 27 Kasım 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 4:47 pm

Elon Musk, Twitter’ı satın alırken FTX’in dolandırıcı çıkan kurucusu Sam Bankman-Fried’den para aldığı iddialarını yalanladı.

Twitter’ı aldığı günden beri tartışmaların odağında yer alan Elon Musk, Twitter yüzünden yeterince tepki çekmiyormuş gibi bir de kendisini FTX dramasının ortasında buldu. Bildiğiniz gibi Sam Bankman-Fried adlı bir “kripto dahisi” tarafından kurulan kripto borsası FTX, kripto dünyasında son dönemde yaşanan en büyük çöküşlerden birisine sebep oldu. Bir hafta gibi kısa bir sürede tüm değerini kaybeden şirket, çok sayıda kripto yatırımcısını da mağdur etti. Kripto dünyasında FTX’in sebep olduğu toplam kaybın 30 milyar doların üstünde olduğu tahmin ediliyor. Peki Elon Musk’ın FTX ile ne alakası var diye soracak olursanız, bu sorunun cevabı son günlerde ortaya atılan bir iddiada saklı.

FTX

Bu hafta başında gündemde yer bulmaya başlayan haberlerde Sam Bankman-Fried’in, Twitter’ı satın alması için Elon Musk’a destek olduğu ve Musk’a para yardımında bulunarak Twitter’ın hissedarlarından biri haline geldiği iddia edildi. Dolandırıcı olduğu anlaşılan Bankman-Fried’in Twitter ile ilişkilendirilmesi, halihazırda eleştiri oklarının hedefi olan Musk’ı daha da kötü gösterdi. Ancak Musk bu iddiaları yalanladı.

 

Dün konu hakkında bir açıklama yapan Musk, Sam Bankman-Fried’in ya da FTX’ten herhangi birinin Twitter’da hissesi olduğu iddiasının tamamen asılsız olduğunu söyledi. Ne kendisinin ne de Twitter’ın Bankman-Fried’den para aldığını söyledi. Bu iddiayı ilk olarak ortaya atan Semafor’un genel yayın yönetmenine de “makaleniz bir yalan” diyerek suçlamada bulundu.

Milyarderler Servetini Hızlıca Kaybediyor: Buharlaşan Paranın Haddi Hesabı Yok