Elon Musk’tan test kiti isyanı: Son derece düzmece bir şeyler oluyor

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 9:58 am - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 10:59 am

Dünyanın en zenginler listesinde 3’üncü sıraya yerleşen ABD’li girişimci Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Covid-19 test kitlerinin güvenilir olmadığına dikkat çekti. Musk, “Son derece düzmece bir şeyler oluyor” dedi.

Covid-19 test kitlerinin güvenirliği tartışılırken,  SpaceX’in sahibi ve CEO’su Elon Musk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

“DÜZMECE BİR ŞEYLER DÖNÜYOR”

Musk, “Oldukça düzmece bir şeyler dönüyor. Bugün dört kez corona testine girdim. İki testin sonucu negatif, diğer iki testin sonucu ise pozitif çıktı. Aynı makine, aynı test, aynı hemşire. BD’nin hızlı antijen testi” açıklamasında bulundu.

Musk’ın paylaşımı sonrası koronavirüse yakalanıp yakalanmadığı merak konusu oldu.

“HERKESİN BAŞINA GELİYORDUR”

53 milyon takipçisi arasından gelen soruları da yanıtlayan Musk, “Eğer bu benim başıma geliyorsa, başkalarının da başına geliyordur. Farklı laboratuvarlardan PCR testi yaptırıyorum. Sonuçları 24 saat içinde belli olur” ifadelerini kullandı.

Musk belirti gösterip göstermediğine yönelik başka bir soruya ise, “Tipik grip belirtileri. Sıra dışı bir şey olmadı” yanıtını verdi.

Musk’ın bu açıklamaları, testlerin güvenilirliğine dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Elon Musk’tan Bill Gates’e koronavirüs göndermesi: Taş kafalı