Elliot Page tarihe geçti: TIME’ın kapağındaki ilk trans erkek

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 1:07 pm - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 1:07 pm

Değişim sürecinin ardından TIME Dergisi’nin kapağına çıkan ünlü oyuncu Elliot Page, derginin kapağına çıkan ilk trans erkek olarak tarihe geçti.

Inception, The Umbrella Academy ve Juno’da aldığı rollerle adından söz ettiren Elliot Page, geçtiğimiz aralık ayında transeksüel bir birey olduğunu açıklamıştı. Söz konusu açıklamalarının ardından ilk defa TIME dergisi için kameranın karşısına geçen ve derginin kapağına çıkan Page, böylece TIME’ın kapağına çıkan ilk trans erkek de oldu.

Fotoğraf çekiminin yanı sıra açıklamalarda da bulunan Page, ilk defa 9 yaşında erkek olmak istediğini hissettiğini belirtti. Page, “Erkek olmak istiyordum. Bir gün anneme olup olamayacağımı sordum. 10 yaşında profesyonel olarak oyunculuk yapmaya başladığım için saçlarımı tekrar uzattım.” dedi.

“ŞİMDİ HİSSETİĞİM KİŞİ OLDUM”

2018 yılında evlendiği Emma Portner ile bu yıl boşanan 33 yaşındaki Elliot Page, geçirdiği değişim için ise “Şimdi tam olarak hissettiğim kişi oldum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Page, ABD’de trans bireylerin orduya katılmasına yönelik yasağın kaldırılmasına ilişkin de konuşan Page, “Başkan Joe Biden, transseksüel askerlerin açıkça hizmet etme hakkını geri getirdi ve Hollywood’da translar ekranda hiç bu kadar anlamlı zaman geçirmemişti.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Oscar adaylığı bulunan ünlü oyuncu geçtiğimiz aralık ayında transseksüel bir birey olduğunu ve adını ‘Elliot’ olarak değiştirdiğini duyurmuştu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Page, paylaşımında “Sonunda, gerçek halimle olmanın ne kadar olağanüstü hissettirdiğini ifade edemem. Trans olduğum gerçeğini seviyorum. Queer olduğum gerçeğini seviyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Page, ayrıca ‘he/they’ zamirlerini kullanacağını açıklamıştı.