Ellen Page, trans olduğunu açıkladı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 1:33 am - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 1:33 am

Ünlü oyuncu Ellen Page, trans birey olduğunu ve adını değiştirdiğini açıkladı.

Oscar adaylığı bulunan ünlü oyuncu Ellen Page, transseksüel bir birey olduğunu ve adını ‘Elliot’ olarak değiştirdiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Page, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sonunda, gerçek halimle olmanın ne kadar olağanüstü hissettirdiğini ifade edemem. Trans olduğum gerçeğini seviyorum. Queer olduğum gerçeğini seviyorum.”

“AYNI ZAMANDA KORKUYORUM”

Page, ‘he/they’ zamirlerini kullanacağını belirttiği paylaşımında, bazı endişelerine de yer verdi: “Gerçek şu ki, şu anda son derece mutlu hissetmeme ve ne kadar ayrıcalık taşıdığımı bilmeme rağmen, aynı zamanda korkuyorum. Zarar vericilikten, nefretten, ‘şakalardan’ ve şiddetten korkuyorum. Her gün taciz, istismar ve şiddet tehdidiyle uğraşan tüm translara: Seni görüyorum, seni seviyorum ve bu dünyayı daha iyi hale getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.”

Page, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Merhaba arkadaşlar, size trans olduğumu söylemek istiyorum: Erkeğim ve adım Elliot. Bunu yazabildiğim, burada olabildiğim için çok şanslı hissediyorum. Hayatımda bu noktaya gelebildiğim için de. Bu yolculukta beni destekleyen şahane insanlara duyduğum müteşekkirliği anlatamam.

Kendimi, gerçekte olduğum kişiyi tanıyabilecek kadar sevmenin ne kadar güzel hissettirdiğini kelimelere dökemiyorum. Trans topluluğundaki insanlardan bu yolda ilham aldığım çok kişi var. Cesaretiniz, cömertliğiniz ve bu dünyayı daha kabullenici ve şefkat dolu bir yere çevirme yolundaki sonsuz emeğiniz için teşekkürler. Benim de bütün gücümü daha sevgi dolu ve eşit bir toplum yaratmak için kullanacağımdan emin olabilirsiniz.”

“SÜPER KAHRAMANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Sosyal medyadan ünlü oyuncuya destek mesajları yağarken ‘The Umbrella Academy’ isimli yapımının yıldızı olduğu Netflix’ten de destek geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan Netflix, ‘‘Süper kahramanımızla çok gurur duyuyoruz! ELLIOT SENİ SEVİYORUZ 3. sezonda geri dönüşünü görmek için sabırsızlanıyoruz!” dedi.