‘Efecan Şenolsun’un hakaret ve cinsel saldırı nedeniyle yargılandığı davada medyaya eksik bilgi verildi’

Yayın tarihi: 14 Kasım 2020 Cumartesi 6:25 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2020 Cumartesi 6:28 pm

Oyuncu Efecan Şenolsun’un cinsel saldırısına ve hakaretlerine maruz kaldığı gerekçesiyle Şenolsun hakkında dava açan oyuncu Elit İşcan, dava sürecinin medyaya eksik yansıdığını belirtti.

Dijital bir platformda yayınlanan ‘Yaşamayanlar’ isimli dizinin oyuncusu Elit İşcan, rol arkadaşı Efecan Şenolsun’un önce hakaret ve küfürlerine sonrasında ise iki ayrı noktada cinsel saldırısına maruz kaldığını açıklamıştı. Söz konusu olayın ardından İşcan’ın şikayeti üzerine Şenolsun hakkında ‘cinsel saldırı’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Adliyesi 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4. duruşmasının ardından İşcan’dan açıklama geldi. Söz konusu duruşmanın medyaya eksik yansıdığını, sadece Şenolsun’un savunmasının basında yer almasına tepki gösteren İşcan, Twitter hesabı üzerinden bir video yayınladı.

“YARGILAMA SÜRECİNE DAİR HABERLER GERÇEĞİ ÇOK DA YANSITMIYOR”

İşcan, söz konusu videoda şu ifadeleri kullandı:

“2018 senesinde yaşamayanlar dizisi setinde oyuncu Efecan Şenolsun’un cinsel saldırı ve hakaretlerine maruz kaldım. Yargılama süreci hala devam ediyor. 12 Kasım’da Anadolu Adliyesi’nde 4. Duruşma görüldü. Bu duruşmayla ilgili bazı bilgiler yansıdı medyaya, daha doğrusu tek bir ifade yansıdı. O gün ifade veren tanıklardan biri, Efecan Şenolsun’un olay sonrası kendisiyle görüştüğünü ve olay günü sette alkollü olduğunu ve bana hakarette bulunduğunu kabul ettiğini, ancak cinsel saldırıda bulunduğunu kabul etmediğini söyledi. Bu bizim için sürpriz olmadı, zaten çıkıp ‘evet yaptım, kabul ediyorum’ demesini beklemiyorduk. Ancak, o gün duruşma 3 buçuk saat sürdü. Hem o gün hem de bundan önceki konuşulanlar bu ifadelerden ibaret değil, olayın görgü tanıkları var. Cinsel saldırı ve hakaret anlarını doğrudan görmüşler, bu tanıklar, hem mahkemede hem de savcılıkta ayrıntılı bir şekilde ifadelerini verdiler. Bu ifadeler, benim dediklerimi doğrular nitelikteydi. Yargılama sürecine dair haberlere yansıyan küçük özet, gerçeği çok da yansıtmıyor.”

Efecan Şenolsun’un cinsel saldırı ve hakaretten yargılandığı davada yine karar çıkmadı