Elektrikli araçlarda satış rekoru gelmeye devam edecek

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi 1:53 pm

Küresel çapta büyük bir iklim krizi yaşanıyor ve elektrikli araçlarda satış rekoru bekleniyor. İşin aslına bakacak olursak Avrupa başta olmak üzere dünyanın neredeyse tamamında yeşil enerjiye dönüş var. Özellikle içten yanmalı motorların çevreye çok fazla zarar vermesi sürücüleri bu noktaya yönlendiriyor.

Geçen yıl ağustos ayı ile kıyaslandığında 2021 yılının Ağustos ayında elektrikli araç satışı yüzde 114 seviyesinde artış gösterdi. Bu gerçekten de rekor anlamına geliyor. 2021 yılında yaşanan bu rekor açıkçası bekleniyordu. 516 bin adet toplam araç satışının yüzde 7 gibi bir bölümünü oluşturan tamamen elektrikli araçlara ise çok fazla talep var.

elektrikli araçlarda

Ortaya çıkan son detaylara göre 365 bin adet tamamen elektrikli araç satıldı. Bunlar hiçbir şekilde yakıt kabul etmiyor. Sadece elektrik ile çalışabilen bu tür araçlar çok ciddi seviyede talep görüyor. Çip krizine rağmen satışların büyük oranda artış gösterdiği görülüyor. Bu belki de en önemli bir diğer detaydı.

 

Wuling Mini EV modeli en çok satışı yapılan araç oldu. İlk kez birincilik koltuğuna oturan bu model 41188 adet satış ile göz doldurdu. Tesla model y aracı ise 28144 adet satıldı. Böylece Tesla markası bir kez daha gücünü göstermiş oldu. Model 3 ise 23 bin adet satıldı. BYD Qin Plus (PHEV) 13.043 adet, Volkswagen ID.4 11.313 adet alındı. Böylece elektrikli araçlarda satış rekoru gelmiş oldu.

Elektrikli otomobiller menzil sorunu yaşıyor

Tabloya bakıldığında elektrikli araçlar için olumlu bir görüntünün ortaya çıktığını söylemek mümkün. Özellikle son dönemlerde aşırı bir talep var.