Elektriğe yine zam iddiası

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 1:11 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 1:36 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2022’de uygulanması planlanan tarifeli elektrik faturasıyla yeni bir zam hazırlığı yapıldığına işaret etti.

Cumhuriyet’in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektriğe gelebilecek zamma dikkat çekerek şunları söyledi:

“Akaryakıt zamları yetmezmiş gibi şimdi kademeli tarife üzerinden elektrikte faturalarına da bir zam hazırlığı yapılıyor. Türkiye’de dört kişilik bir hanenin asgari elektrik tüketimi 230 kilovatsaat olarak kabul edilirken; EPDK yetkilileri tarafından ilk kademenin 150 kilovatsaat olacağı yönünde açıklamalar yapılıyor.

Yeni yılda hayata geçecek kademeli elektrik tarifesinde ilk kademeyi asgari tüketim olarak kabul edilen 230 kilovatsaatin altında tutmak zam yapmak anlamına gelir. İlk kademenin 150 kilovatsaat olması zam kurnazlığıdır.”

VATANDAŞ KARANLIKTA MI OTURSUN?

İlk kademenin düşük olması nedeniyle yeni yılla birlikte vatandaşın faturalarının artacağına dikkat çeken CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“İktidar kademeli elektrik tarifesini vatandaşı rahatlatmak için değil, zam yapma aracı olarak kullanacak. İlk kademenin 230 kilovatsaatin altında olması durumunda vatandaşlar ya tüketimlerini azaltacak ya da zamlı faturaları ödemek zorunda kalacak. Başka bir deyişle ilk kademeyi 150 kilovatsaat yapmak en hafif tabirle zam kurnazlığıdır.
Vatandaş zaten kışın doğalgaz faturası yüksek gelmesin diye kombiyi en düşük derecede yakarak ısınmaya çalışıyor. Şimdi de elektrik faturasında kademeyi aşmamak için geceleri karanlıkta mı otursun?”

İstanbul’da toplu taşımaya zam UKOME’de kilitlendi!