Elazığ’da korkutan deprem… Naci Görür: Tahminim bu deprem…

Yayın tarihi: 19 Mart 2020 Perşembe 9:01 pm - Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma 12:43 am

AFAD verilerine göre, Elazığ’da merkez üssü Sivrice ilçesinde 20.53’de 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi de depremin 5.1 büyüklüğünde ve 5.5 km derinliğinde olduğunu duyurdu.

AFAD bugün saat 11:04’te merkez üssü Sivas olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

Naci Görür: Bir önceki depremde fayın kırılmayan doğu ucu kırıldı

Prof. Dr. Naci Görür depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Naci Görür’ün açıklaması şöyle:

“Arkadaşlar demin Elazığ’da 5.0 büyüklüğünde deprem oldu. Tahminim bu deprem bir önceki 6.8 büyüklüğündeki depremde fayın kırılmayan doğu ucunun kırılması sonucu oldu. Malum, büyük deprem fayın daha çok Pütürge, Malatya tarafını ağırlıklı olarak kırmıştı.”

Sivas’ta 4.2 büyüklüğünde deprem

HASAR GÖREN EVDEKİLER TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan, depremle birlikte dışarı çıkan bazı vatandaşlar, bir süre cadde ve sokaklarda bekledikten sonra evlerine girdi. Deprem nedeniyle merkez Yeni Mahalle Hafız Hasan Gül sokakta bulunan 2 katlı kerpiç evde ise hasar oluştu. Haber vermesiyle inceleme yapan belediye ekipleri, evde bulunanları tahliye etti. Evin çevresine ise polisler tarafından güvenlik şeridi çekildi.

Depremle birlikte evden dışarı çıktığını Alperen Çömez, “Bayağı sallandık, hala panik içerisindeyiz. Koronavirüsten dolayı biraz telaşlıyız ama sanırım deprem biraz daha ağır basıyor” dedi.

Yılmaz Yılmaz ise koronavirüs endişesiyle dışarı çıkamadıklarını ifade ederek, “Korkumuz vardı zaten 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra. Bugün de 5 büyüklüğünde deprem oldu” diye konuştu.

Murat Efe de “Deprem oldu, bayağı hissettik. Gerçekten bir süredir olmuyordu, küçük depremler oluyordu ama bu büyük depremi hatırlattı” ifadelerini kullandı.