El ele tutuşan çifti ayıran şef garsona çiçek: Siz kötülüğe müdahale ettiniz

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 9:07 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 9:37 am

Kendilerine Muştu Gençlik diyen bir grup Üsküdar Çimen Kafede el ele oturan genç çiftleri ayıran şef garsona çiçek verdi.

Üsküdar Çimen Kafe’de el ele oturan bir çifte şef garsonun söyledikleri gündem olmuş sosyal medya da çok sayıda paylaşım yapılmıştı. El ele tutuştuklarını söyleyen çifte “Siz ne yaptığınızı biliyorsunuz yanıtını veren şef garsonun gençlerin mesafeli oturmaları gerektiğini söylemişti.

Kendilerine Muştu Gençlik adını veren ve yazar Adem Özköse’nin de aralarında bulunduğu grup kafenin müdürüne “siz kötülüğe engel oldunuz” diyerek çiçek verdi.

Garsonun çifte yaptığı uyarı tepki çekmişti! İşletme müdürü TELE1’e konuştu

“ŞİKAYET ALIYORUZ”

TELE1 kafenin İşletme Müdürü Nevzat İşler’e ulaşmış ve yaşananlar hakkında bilgi almıştı. Nevzat İşler, el ele tutuşan gençleri uyaran garson şef hakkında gerekenin yapılacağını ancak bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını söyleyedi. İşler, “Olayın yaşandığı gün orada değildim ancak arkadaşlarımız uygunsuz otururken ihtar vermişler. Baya yakınlaşmışlar. Daha öncede şikayetler aldık. Çok yakın mesafede olduğunda uyarmak zorunda kalıyoruz. Arkada oturanları dinledim belki de hoşuna gidiyordur bunu bilemem. Kimsenin niyetini de bilemem. Demek istediğim; onlar ‘sizi ne ilgilendirebilir’ diyebilir” ifadelerini kullanmıştı.

KADINLARDAN PROTESTO

İstanbul Üsküdar’da el ele tutuşan bir çifte “Bu kadar yakın duramazsınız” uyarısında bulunan kafe tepki toplamıştı. Üsküdarlı kadınlar işletmeyi protesto etmişti. Kafe müdürüyle konuşmak istemiş fakat yetkililer  kadınlarla konuşmaktan kaçmıştı.

Kadınlar, işletme müdürü ile görüşmek istedi ancak işletme müdürünün dışarıda kadınlarla görüşmeyi reddetti. Kadınlar adına Feriha Eryılmaz, kafeye girerek yetkililerle görüştü. Eryılmaz, yetkililere şunları söyledi:

“Bizi dinlemekten niye imtina ediyorsunuz? 30 tane kadın, sizinle konuşmak üzere sizi davet ediyoruz ama dinlemeye gelmiyorsunuz. Bizim gençlerimizin ve insanların yaşam tarzlarına müdahale etmenizi kınıyor ve ayıplıyoruz. El ele tutuşma, elini omzuna atma, bunlar sevgi gösterisidir. Bu yanlışlığa devam ederse işletmeniz, biz sizden alışveriş etmeyeceğiz. Biz, bu durumdan rahatsızız ve gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz.”

İstanbul’da bir çifte “Fazla yaklaşmayın” uyarısı yapan kafe kadınlar tarafından protesto edildi