Ekvador’un en genç belediye başkanına suikast

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 11:57 am - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 11:57 am

Ekvador‘da en genç belediye başkanı 27 yaşındaki Brigitte Garcia ile yardımcısının cansız bedenleri, park halindeki bir aracın içerisinde bulundu.

Bir zamanların güvenli ülkesi olan Güney Amerika ülkesi Ekvador’da suç oranı artmaya devam ediyor. Ekvador’un en genç belediye başkanı 27 yaşındaki Brigitte Garcia ve danışmanı suikast sonucu hayatını kaybetti. Garcia ile yardımcısı Jairo Loor’un cesetleri, park halindeki bir arabanın içerisinde bulundu. Garcia ile Loor’un silahla öldürüldüğü belirtilirken polis, cinayetlere ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Garcia’nın üyesi olduğu Yurttaş Devrim Hareketi, cinayetleri ‘suikast’ olarak niteledi. Partinin kurucusu ve eski devlet başkanı Rafael Correa, “Şok içindeyim ve söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ekvador’da kimse güvende değil” dedi.

BAŞKAN ADAYI DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz aylarda Ekvador devlet başkan adayı Fernando Villavicencio da bir suikasta kurban gitmişti. Yolsuzluğa karşı duruşuyla tanınan devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio, 9 Ağustos’ta başkent Kito’da aracına bindiği sırada bir saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürülmüştü.

Ekvador’da canlı yayın baskınını soruşturan savcı suikastta hayatını kaybetti

Kaynak: TELE1