Ekvador’da uyuşturucu çetesi 178 gardiyanı rehin aldı!

Yayın tarihi: 12 Ocak 2024 Cuma 2:13 am - Güncelleme: 12 Ocak 2024 Cuma 2:13 am

Ekvador’da, uyuşturucu çetesi lideri Adolfo Macias’ın hapishaneden kaçmasının ardından çeteler ayaklandı. Çıkan olaylarda 7 hapishanede 178 gardiyanın rehin alındığı açıklandı.

Güney Amerika ülkesi olan Ekvador’da uyuşturucu çetesi lideri, Fito lakaplı Adolfo Macias Salazar’ın hapishaneden kaçmasının ardından çete üyeleri ayaklanma başlattı. Bir televizyon kanalını da basarak gazetecileri rehin alan çete üyelerinin Machala, Loja, Cuenca, Azogues, Latacunga, Ambato ve Esmeraldas’daki hapishanelerde 178 gardiyanı rehin aldığı belirtildi.

Ulusal Özgürlükten Yoksun Kişilere Kapsamlı Bakım Hizmetinden (SNAI) yapılan açıklamada, isyan çıkan hapishanelerdeki gardiyanların hayatlarından endişe edildiği belirtilerek görevlilerin kurtarılması için müzakerelerin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Cezaevlerinin bulunduğu alanlarda geniş güvenlik önlemi alan asker ve polis yer yer operasyonlar düzenliyor.

Ekvador’da çetelere karşı silahlı çatışmada yüzlerce tutuklama

OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Ülke genelinde bir süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador hükümeti, “Fito” lakaplı çete elebaşı ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki hapishaneden kaçması ve ardından polis araçlarına bombalı saldırılar düzenlenmesi üzerine 9 Ocak’ta 60 gün sürecek OHAL ilan etmişti.

OHAL kapsamında, 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurulmuştu.

OHAL kararının ardından suç örgütleri, çok sayıda polis kaçırmış ve araçları ateşe vermişti. Olaylar sırasında bir televizyon kanalı da çete tarafından basılarak gazeteciler rehin alınmıştı. Rehin alınan gazeteciler polis operasyonuyla kurtarılmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, çete üyelerince kaçırıldıktan sonra başlarına silah dayanan polisler, Devlet Başkanı Daniel Noboa’dan yardım isterken görülmüştü. (AA)

Kaynak: AA