Ekşi Sözlük kurucusundan erişim engeline arka çıkan Ahmet Hakan’a tepki!

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 2:29 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 2:29 pm

BTK tarafından Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirilmesine Ahmet Hakan destek vermişti. Sözlük’ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, Hakan’a Twitter’dan yanıt vererek “Siz Ahmet Hakan hazretlerinin narin duyguları incinirken milyonlarca insanın bilgiye erişim hakkının lafı mı olur?” dedi.

Ekşi Sözlük’e, BTK tarafından erişim engeli getirilmişti. BTK ile ancak günler sonra görüşebilen Ekşi Sözlük yöneticilerine kapatmaya ilişkin herhangi bir içerik dayanak gösterilmemişti.

Ahmet Hakan ise Ekşi Sözlük’ün kapatılması kararını savunmuş ve savcıların “tek tek link peşinde koşamayacağı”nı bu yüzden sözlük’ün kökten kapatılması kararını haklı bulmuş ve yazısının devamında buradaki yazarları da hedef göstererek hakaret etmişti.

Ekşi Sözlük’ten erişim engeli açıklaması! “Karara karşı tüm hukuki yollara başvuracağız”

Bunun ardından Ekşi Sözlük’ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, Hakan’a Twitter’dan yanıt verdi.

Kapanoğlu, şunları yazdı:

“Siz Ahmet Hakan hazretlerinin narin duyguları incinirken milyonlarca insanın bilgiye erişim hakkının lafı mı olur @ahmethc? Aylık 36 milyon ekşi sözlük ziyaretçisi ve onbinlerce sözlük yazarının sizin Kinder yumurta kırılganlığındaki egonuzun yanında ne önemi var, ne cüretle hem?

Tüm dünya nüfusu iki ağır eleştiri gördüğü an korkudan tüm tüyleri dökülen hazımsız narin miniklerin şımarık ve dengesiz ruhsal yapısını tamir etmek için seferber olmalı ve tüm haklarından feragat etmeli. Gerekirse interneti de kapatalım, @ahmethc ağlıyor şu anda”