Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Hatay tehdidi’ göndermesi

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 11:19 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 11:54 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cebeci Yatırımları Tanıtımı toplantısında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaparak “Hızlı ve etkili çözümleri birlikte tasarlayalım, bunun için illa herkes aynı partiden olcak diye bir kaide  yok bu milletin gündemine böyle lüzumsuz işleri taşıyanlar gerçekten bu milletin kalitesinin farkında değil”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cebeci’deki yatırımlarını ve hizmetleri anlattı. İmamoğlu “Sadece çözüme hizmete odaklanmış bir belediyecilik yapıyoruz. İçinden çıkılmaz hale gelmiş sorunları çözüyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Erdoğan CHP’li belediyeyi eleştirmek isterken Hatay tehdidini unuttu

Ekrem İmamoğlu açıklamaları şu şekilde:

Burada yaptığımız işin parayla ölçülecek tarafı yok bu büyük taş ocaklarının çevresinin ortamının düzeltilmesi meselesi. Burada insanca yaşamayı sağlarken, bir yandan da burada oluşan çevre kirliliği, derenin ıslahından tutun atık sudan temiz suya varıncaya kadar bir çok konuya varıncaya kadar bu sürecin insanca yaşam koşullarının sağlanması meselesi.

4,5 yıl için de en az 20-25 kez geldim. Neredeyse İstanbul’un her yerinde çalışmalar yapıyoruz ama burayı da ayrı önemsiyoruz. Her gün yeni bir temel atmanın yeni bir açılış yapmanın gururun yaşıyorum. Özellikle az önce bahsettiğim sorunlarla yaşayan bu alanda 40 yılı aşkındır çözümsüz hale gelmiş sorunlar olduğunu tespit ettim. Belli sebeplerle bakanlık tarafından durdurulmuştu ve çözüm için bir yolculuk net olarak tarihlenmemişti.

İki şey aynı anda yapmak gerekiyordu, hem madenin olumsuz etkilerini gidermek hem de bu madenden çıkartılan kaliteli kalker madenini de İstanbul’a sağlıklı bir şekilde eriştirmek. Biz bunu başardık. Biz kalker madeninin de İstanbul için de önemini biliyorduk.

Sadece çözüme hizmete odaklanmış bir belediyecilik yapıyoruz. İçinden çıkılmaz hale gelmiş sorunları çözüyoruz. Halkımızdan alacağımız destekle sizlerin oylarıyla daha da hızlanarak harekete geçeceğiz.

İstanbul’umuzun dört bir yanına hizmet ve yatırım götürmeye devam edeceğiz. Sultangazi’de Cebeci’de yaptığımız bir çok çalışmada, daha iyilerini yapmak için yolculuğumuza en güçlü şekilde devam etmek istiyoruz.

ERDOĞAN’A GÖNDERME

Hükümet belediye şu bu farketmez, yeter ki sorunları hızlı çözmek adına, aklın kanunun yasanın öngördüğü ne varsa işbirliği içinde hızlı ve etkili çözümleri birlikte tasarlayalım, bunun için illa herkes aynı partiden olcak diye bir kaide  yok bu milletin gündemine böyle lüzumsuz işleri taşıyanlar gerçekten bu milletin kalitesinin farkında değil

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Konuşması sonrası alandan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu “Talimat verdik, hanımefendiler kurul oluşturdular konuşulacak, 1924’te tapusunu alıp Selanik’ten göç etmiş vatandaşlar haklı olarak burada bu maden niye var diyorlar. Bu sorun 50-60 yıllık bir sorun. Biz şu anda buradaki yerleşim yerlerini korumak ulaşım noktalarını insanların sağlıklarını tehdit edecek süreçleri taşımak ve konforun sağlanmasını çözüme kovuşturmak. Bazı alışkanlıklar var tabi okullara çocuklar hızlı gitsin gelsin diye ama filmler var biz de kamyonların arasından çocuklar okula gidiyordu. Bütün maden kamyonları ne Sultangazi’nin içinden ne de köylerin. Şu anda şuarada durduğunuz gibi durmak mümkün değildi. Toz toprak bütün madenin her şeyi buradaydı. Şimdi hepsi ayrıldı.

Tabi bundan rahatsız onlalar burada çok farklı odaklar var biz onları biliyoruz am çözüme kavuşturduk. Milletin lehine yaptığımız adımlar bazen zaman alıyor anlaşılması, çok güzel olacak burası.

 

Özgür Özel’den Erdoğan’a: Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez

Kaynak: TELE1