Özgür Özel’den Erdoğan’a: Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez

Yayın tarihi: 4 Şubat 2024 Pazar 4:45 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar 5:05 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay açıklamasını ‘vicdansızlık’ olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Böyle vicdan olur mu? Taksici Oğuz kardeşimizi silah çeken adam için ‘kalbinin yerinde taş olsa yumuşardı’ diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de katledilen taksicinin ailesini ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konuyu TBMM’ye taşıyacaklarını ifade eden Özel, “Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın” diye konuştu.

Özel kendisine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki çeken Hatay sözlerinin sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi:

“SİYASİ ŞANTAJ”

“Recep Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan’ın ‘Yerel iktidarla genel iktidar el ele vermezse hizmet gelmez, geldi mi gelmedi Hatay mahsun kaldı’ ifadeleri gerçekten vicdan sahibi, yürek sahibi, akıl sahibi kimsenin bırakın söylemeyi duymaya tahammül edemeyeceği laflar. Ben bunu, Hatay’a siyasi şantaj yapıyor olmasının ayıbı Hataylılara havale ediyorum. Dün Samandağ’da bir teyze gerekli cevabı verdi. Diyor ki, ‘benim partimden belediye başkanı olmadığı için Hatay’ı hizmetsiz bıraktım. Seçmezseniz yine bırakırım’ diyor. Kime diyor bunu? Her siyasi görüşten, her mezhepten, her dinden insana ‘benim kalbim bu kadar taş’ diyor. yalan da söylüyor. Çünkü kendi belediyelerinin olduğu yerde de sorunları çözmüş değil. Ama maalesef siyasi şantaj yapıyor, bununla oy istiyor. Ona en iyi cevabı Hataylılar verir ama ben bunu bütün milletimize şikayet ediyorum. Bilhassa Ak Parti’ye oy veren vicdan sahibi insanlara havale ediyorum.

“BİZ BU KÖTÜLÜĞÜ YAPARSAK ALLAH TAŞ ETSİN BİZİ”

Bu olur mu? Depremde siyaset olur mu? Depremzedeye şantaj, tehdit olur mu? Böyle vicdan olur mu? Taksici Oğuz kardeşimizi silah çeken adam için ‘kalbinin yerinde taş olsa yumuşardı’ diyoruz. Böyle vicdan olur mu? Taksici Oğuz kardeşimizi silah çeken adam için ‘kalbinin yerinde taş olsa yumuşardı’ diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Siyaseten böyle bir laf edersek bizim belediye başkanlarımız var, iktidar olduğumuzda onların olduğu şehirleri kayırır da olmadığı şehirlere bu kötülüğü yaparsak biz de taş olalım, Allah taş etsin bizi.

Böyle siyaset olmaz olsun, böyle siyasetçi olmaz olsun. Hatay’da 7 bin konut verdi, ihtiyaç 260 bin. 100 kişiden 98’i bir yıl içinde konutlarınızı vereceğim diye söz vermişti, ya çadırda ya konteynerde. 1 sene daha bu sorun çözülmeyecek. Bu çaresizlikte olan insanlara bir de üzerine dönüp soğukla, yağmurla, karla, çamurla, hastalıkla terbiye etmeye çalışıyor. Bizi seçmezseniz size hizmet getirmeyiz. Olmaz olsun senden gelecek hizmet. Senin kalbin bu kadar kötü olduktan sonra olmaz olsun senin siyasetin. Yazıklar olsun.”

Özgür Özel’den Meral Akşener’e başsağlığı telefonu

Kaynak: TELE1