Erdoğan CHP’li belediyeyi eleştirmek isterken Hatay tehdidini unuttu

Yayın tarihi: 11 Şubat 2024 Pazar 8:08 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 8:08 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da düzenlenen mitingde CHP’li belediyeyi eleştirmek isterken Hataylı depremzedelere yaptığı tehdidi unuttu. Hatay’da, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” diyen Erdoğan Tekirdağ’da ise “Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da yaptığı açıklamada CHP’li Tekirdağ Belediyesi’nin şehirdeki depremzedeleri kaldıkları otellerden çıkarttığı iddialarını yeniden gündeme getirerek muhalefete yüklendi.

CHP’li Tekirdağ Belediyesi’ni eleştirmek isteyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Bizde ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz” dedi. Erdoğan 1 hafta önce Hatay’da yaptığı bir konuşmada ise “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” diyerek Hataylıları tehdit etmişti.

Erdoğan’ın hedefindeki Tekirdağ Belediyesi iddiaların gündeme geldiği zamanlarda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen limitlerin bittiği vurgulanarak depremzedelerin AFAD’ın konteyner kentlerine yerleştirileceği ancak konteyner kentlerinin yetişmemesi nedeniyle sürenin uzatıldığı duyurulmuştu.

Özgür Özel’den Erdoğan’a: Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez

SÖZLERİNİ UNUTTU

Tekirdağ’da yaptığı konuşmada CHP’li belediyeleri hedef alan Erdoğan, “Beceriksizlik, iş bilmezlik, ideolojik bağnazlık bunları öyle bir esir almış ki nereye ellerini atsalar orası adeta kuruyor, çöküyor, çürüyor” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizde CHP’nin dediği gibi tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri nedeniyle vatandaşımızı aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok. Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz.

“Depremzedelerin kaldıkları otelden çıkarılma girişimi” iddiasına soruşturma

HATAY’DA  ‘OY VERMEYENE HİZMET GİTMEZ’ DİYE TEHDİT ETMİŞTİ

CHP’li belediyelerin ayrımcılık yaptığını iddia eden Erdoğan, 3 Şubat’ta Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda, “Bir gerçeği şu anda söylüyorum, merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı.” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın sözleri büyük tepki çekmişti.

Kaynak: TELE1