Ekrem İmamoğlu’ndan emeklilere müjde! 10 bin lira pazar desteği geliyor

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 8:52 am - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 8:52 am

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni dönemde sosyal yardımları artıracağını söyleyerek vatandaşlara ve dar gelirlilere vereceği desteği açıkladı.

Tüm Türkiye yerel seçimlerle beraber özellikle İstanbul’daki seçime kilitlendi. İstanbul’daki sonuçlar sadece İstanbulluları değil tüm vatandaşları etkileyebilecek nitelikte olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimin hemen öncesinde Birgün’ün sorularını yanıtladı.

Yeni dönemde sosyal yardımları artıracağını söyleyen Ekrem İmamoğlu “Engelli çocuğu olan 50 bin anneye 5 bin TL nakit destek. 10 bin anneye ayda bir bebek bezi ve bebek maması yardımı yapılacak. Tek emekli maaşıyla geçinenlere yılda 10 bin TL Pazar desteği verilecek ve günde bir adet ücretsiz Halk Ekmek ulaştırılacak.” dedi.

Ekrem İmamoğlu sandık görevlilerine 2019’u hatırlatarak çağrı yaptı

İşte Ekrem İmamoğlu’nun Birgün’e verdiği röportajda söylediği vaatler:

HIZRAY PROJESİ

HIZRAY Metro Hattı, Beylikdüzü ile Sabiha Gökçen istasyonları ile kenti uçtan uca bağlayacak. İstanbul Boğazının altından geçerek Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren, toplam 13 adet istasyonuyla, yaklaşık 74,5 km uzunluğunda ve hızı 140 kilometreye ulaşan express bir metro hattı olarak tasarlandı. Hat üzerinde bulunan tüm istasyonlar diğer hatlarla entegre olacak. Yolculuk süresi 53 dakika olan HIZRAY, günde 1.5 milyon, yılda 550 milyon yolcu taşıyacak. Çok önem veriyoruz bu büyük ulaşım yatırımına.

SEFAKÖY-TÜYAP METRO HATTI

İBB’nin şehrin batı kesimine yapacağı ilk metro hattı olacak. Bu hat hiçbir raylı ulaşım hizmeti almayan 3,5 milyon İstanbulluya hizmet edecek. Toplam 10 istasyon, 18,51 km uzunluğunda, 55 dakika yolculuk süresi, günde bir milyona yakın yolcu taşıyacak. Mahmutbey, Bahçeşehir, Esenyurt metrolarına entegre. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar ve Küçükçekmece’ye hizmet edecek. Proje Çobançeşme-Beylikdüzü metrobüs hattını güzergahını takip ettiği için oradaki metrobüs yolcu talebini çekecek. Proje uzun zamandır Cumhurbaşkanından imza bekliyor. Artık finansmanını dahi bulduğumuz bu projeyi daha fazla engelleme şansı kalmadı. Hızla başlayıp, bize kaybettirilen yaklaşık 2 yıllık süreyi telafi edeceğiz.

Ekrem İmamoğlu’ndan bakanlara: 1 Nisan’da koşa koşa Ankara’ya gideceksiniz

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Planlama çalışmalarında sona gelinen 10 riskli alandaki 125 bin konutta dönüşümün önünü açacağız. İlk etapta yaklaşık 500 bin İstanbullu depreme dayanaklı konutlara kavuşacak. Binasını güçlendirecek olanların da yanında olacağız. Güçlendirme yapılabilecek 60 bin konutu sisteme dahil edeceğiz. 2023’de kentsel dönüşümde 10 bin konut sözü verdik. Bu ay itibariyle 12 bin konutu teslim ettik. İstanbul Yenileniyor ve diğer kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 2024-2029 arasında 50 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz.

SOSYAL YARDIMLAR ARTACAK

150 bin kadına İBB Kadın Sağlık Kartı sağlanacak. 100 bin anne adayına Hamile Beslenme Paketi ulaştırılacak. Engelli çocuğu olan 50 bin anneye 5 bin TL nakit destek. 10 bin anneye ayda bir bebek bezi ve bebek maması yardımı yapılacak. Tek emekli maaşıyla geçinenlere yılda 10 bin TL Pazar desteği verilecek ve günde bir adet ücretsiz Halk Ekmek ulaştırılacak. Tek asgari ücretle geçinenlere 10 bin TL ulaşım desteği ve 10 TL Pazar desteği sunulacak. Birinci sınıfa başlayan 30 bin kız çocuğuna 3 bin TL eğitime başlangıç desteği verilecek. 2 milyon adet Okul Beslenme Paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ebeveyn kaybı yaşamış, şehit veya engellilik durumu olan 100 bin öğrenciye 3 bin TL destek verilecek. 5 yılda 100 bin yeni evli çifte 30 bin TL destek sağlanacak. Yenidoğan Destek Paketi 3 katına çıkacak. 45 bin haneye verilecek. 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs verilecek. Burstan yararlanamayan 100 bin öğrenciye ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Lise ve üniversite öğrencilerine yılda 2 defa kıyafet kuponu verilecek.

Erdoğan iktidarda olduğunu unutup enflasyondan dert yandı!

BULUT NEFES ALANI OLACAK

İBB, İstanbul trafiğine “yaya” odaklı çözüm getiriyor. BULUT, Zincirlikuyu Transfer Merkezi’ne yayalar için tasarlanmış bir yollar üstü transfer parkı olacak . BULUT Levent-Beşiktaş hattında Zincirlikuyu Transfer Merkezi’nin yarattığı kesintiyi onarmayı öneriyor. Büyükdere Caddesi’ne, kollarını Gayrettepe, Esentepe, Levazım ve Balmumcu mahallelerine uzatan yollar üstü bir yaya kaldırım sistemi kuruyor. Dolayısıyla BULUT, aralarındaki yaya dolaşımı çoktan kopmuş bu mahalleleri ve aksları tekrar birbirine bağlıyor; şehir içi yaya dolaşımını trafikten uzak çalışır hale getiriyor.

Kaynak: Birgün