Erdoğan iktidarda olduğunu unutup enflasyondan dert yandı!

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 2:46 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2024 Pazartesi 6:03 pm

Yerel seçimlere sayılı günler kala AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray’da düzenlenen mitingde konuştu. İktidarda olduğunu unutan Erdoğan, enflasyondan dert yandı.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray’da düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, iktidarda olduğunu unutup “Yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali ne verirsek verelim kaybolup gidiyor” sözleriyle enflasyondan dert yandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili şunları söyledi:

“Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de can yakan enflasyonun hayat pahalılığıyla boğuşuyoruz. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yaptık. Maaşlarda ve ikramiyelerde de yüzde 50 yükseltme yaptık. Emeklilerimizin Ramazan Bayramı ikramiyesini ise 2 ila 5 Nisan arasında hesaplarına yatırıyoruz. İnşallah bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntıların, muhalefetin yaptığı gibi lafla çözülmeyeceği açıktır. Fiyat istikrarını sağlamadan yapılan maaş zam daha cebe girmeden nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Çünkü yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali ne verirsek verelim kaybolup gidiyor. Önceliğimiz enflasyonu düşürmek. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesiyle elimiz biraz daha rahatlayacak. Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Enflasyon düşünce elimiz rahatlayacak. Çalışan ve emeklilerimizin alım gücündeki düşüşü telafi etmek için sürekli adımlar atıyoruz.”

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın enflasyon şikayetiyle dalga geçti!

 

Kaynak: HABER MERKEZİ