Ekrem İmamoğlu’ndan bakanlara: 1 Nisan’da koşa koşa Ankara’ya gideceksiniz

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 12:05 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 1:11 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

Seçim çalışması yapan bakanlara görevlerine dönme çağrısı yapan CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu “İnanıyorum ki 1 Nisan’da koşa koşa Ankara’ya gidecekler” dedi. İmamoğlu, Erdoğan’ın enflasyon sözlerine de tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Saraçhane’de basın mensuplarının seçim gündemine dair sorularını yanıtladı. Bakanların AKP’nin İBB adayı Murat Kurum için seçim çalışması yapmasına tepki gösteren İmamoğlu “Umarım kendilerine çeki düzen verip görevlerinin başına gelirler” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Fiyat istikrarını sağlamadan yapılan maaş zam daha cebe girmeden nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Çünkü yüksek enflasyonda dipsiz kuyu misali ne verirsek verelim kaybolup gidiyor” sözlerine tepki gösteren “Trajikomik. Yakında enflasyonu suçlu ilan ederse şaşırma” dedi.

Murat Kurum’un ‘Ülke gündemini yerel seçime taşıyor’ sözlerine de yanıt veren İmamoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

‘KOŞA KOŞA ANKARA’YA GİDECEKSİNİZ’

(Bakanların sahada AKP adayları için seçim çalışması yürütmesi) “Umarım kendilerine çeki düzen verip görevlerinin başına gelirler. Umuyorum bir an önce akılları başlarına gelir. Ama zaten akıllarını başlarına getirecek olan İstanbulluların 31 Mart’taki tercihleri olacak. İnanıyorum ki 1 Nisan’da koşa koşa Ankara’ya gidecekler. Zira bunlar oy aldıkları milleti nasıl unuttuklarını 14-28 Mayıs arasında gösterdiler, verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. Enflasyon, 3600 ek gösterge, mülakat vs. ortada. Milletimiz yetki cumhurbaşkanının ekibine ciddi bir ders vermeli ki; gerçek sorunlar için makamlarına dönsünler.

‘BUNLARI GÖRMEYEN BİR AKIL İSTANBUL’A BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPAMAZ’

(Murat Kurum’un ‘Ülke gündemini yerel seçime taşıyor’ sözleri) Ülke gündemi ne? Yoksulluk, enflasyon, işsizlik… Bunları anlamayan, görmeyen bir akıl İstanbul’a belediye başkanlığı yapamaz.

‘TEDBİRİ KURALLARI KOYANLAR HALK ALACAK’

(Seçim güvenliği) Türkiye’de ne yazık ki uzun yıllardır seçim güvenliğiyle insanlarımız son derece kaygılıdır. O nedenle sandıkta görev alanlar ‘demokrasi kahramanları’ diyoruz. Bu sorun çağdaş ülkelerde, sandık güvenliği kendi lehine değil de kamu lehine kullanan ülkelerde konuşulmaz. Ama biz de ne yazık ki seçim sandıkta kazanılıyor. Yani sandıktan çıkan oyların sayımında. Bu anlamda ha bire zafiyet alanı yaratıp seçimlerin tartışılmasına fırsat veren iktidar. Biz 2019 ve 2023’te İstanbul’da bunu başardık. Şu anda da bunu başaracak güçteyiz. Okullarda son derece donanımlıyız ama ben neden bir kişi daha fazla olmasın diyorum. İsteyen İstanbul Gönüllüleri ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’na başvurabilir. O gün kazanan kaybeden yok. 16 milyon İstanbullunun kazanacağı bir seçim olsun. Ama yine bu seçimde tedbiri ne yazık ki kuralları koyanlar değil halk alacak.

‘ENFLASYONU SUÇLU İLAN EDERSE ŞAŞIRMA’

(Erdoğan’ın ne versek eriyip gidiyor’ açıklaması) Trajikomik. Yakında enflasyonu suçlu ilan ederse şaşırma. Enflasyonu kendine rakip kabul edip onunla kavga edip birilerine yutturmaya gayret edebilir. Eridiği doğru. Ancak bunun en az sekiz yıldır çok kötü yönettikleri ekonomi politikası. Tabii ki eriyor ne yazık ki böyle devam ederse erimeye de devam edecek.

‘BEN TFF BAŞKANI DEĞİLİM’

(Trabzonspor-Fenerbahçe maçı) Ben TFF Başkanı değilim ama Türkiye’de spor bağımsız olmalı. Dünyada sporu devleti yönettiği üç dört ülke. Rusya, Çin ve bir de biz. Spor özgürleştirilmeli ama isteniyor ki siyasete muhtaç kalsın. TFF Başkanı, kulüp başkanını atamak istiyor, bu olmaz. Ben sporcuyum, spor yöneticiliği yaptım. Bu ruhu biliyorum ve böyle bir alana siyasilerin müdahale etmesine karşıyım. Umarım spor siyasetten uzak, milletimizin bakınca keyiflendiği bir mekanizmaya döner.

‘ERDOĞAN O SÖZÜ AĞZINDAN KAÇIRDIĞINA PİŞMANDIR’

(Erdoğan’ın ‘İstanbul’a ihanet’ sözleri) İhanetten vazgeçseler sadece İstanbul’da çıkardıkları parsel bazlı imara bakın… Bunlar şiiri bildiği yerden okuyor. Sarıyer’de, Şişli’de, Üsküdar’da boğazın dibine imar vermek ne ya? Hangi ülkedeyiz biz ya? Bu koridorlarda imar dosyalarının nasıl gezdiğini bilirim, şahit oldum. Ne Beylikdüzü’nde, ne de İBB’de buna müsaade etmedim, etmem de. Kesinlikle ihanette kararlılar. O sözü de ağzından kaçırdığına pişmandır. İhanetin en büyük evresi de bu şehre ‘Kanal’ demeleridir, ‘Kanal’a devam etmeleridir. Artık ihanet sıradan bir kavram olacak. İstanbul’un muhafızları gerektiğinde o ihanet edenlere üzerine basıp ortadan kaldıracaktır ihanet kavramını.”

‘HER YEDİĞİ KÖFTEDE İSTANBUL SEÇİMİNİ HATIRLAYACAK’

(Köfteci polemiği) Sayın Kurum’un köfteciyle ilgili sorunu var. Ben ona bakan olamazsın demedim, köfteci olamazsın dedim. Bu söylemlerine bakılırsa esnaf olamaz. Esnaflığın ne anlama geldiğini bilmeyen bir insan, yüzde 30’a yakını esnaf olan İstanbul’a nasıl hizmet edecek? Köfte ile köfteciyle, esnaflıkla sorunu var. Ama bu seçim, 31 Mart’ta esnafın, köftecilerin zaferi olacak. 31 Mart’tan sonra yediği her köftede İstanbul seçimini hatırlayacak. Çok kötü bir sınav verdi ama umarım ona hayat dersi verir bu seçimin sonucu.”

İmamoğlu 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da düzenleneceğini duyurdu

Bakan Yerlikaya iftarda Kurum’a oy istedi tepki yağdı: Parti amigosu çıktı. Güya seçim güvenliğinden sorumlu

Erdoğan iktidarda olduğunu unutup enflasyondan dert yandı!

Kaynak: HABER MERKEZİ