Sadece vatandaş değil onlar da isyanda! Ekonomiyi bir de pazarcıdan dinleyin

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 8:26 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 8:26 am

CHP Muğla Kadın Kolları “Pazar Yeri Yangın Yeri” kampanyası kapsamında Muğla’da pazarcının ve yurttaşın sorunlarını dinledi. Bir pazarcı son dönemlerde yaşananlara isyan ederek “Üç ayda akaryakıta yüzde 106 zam geldi. Bu dayanılmaz artık, gerçekten zor durumdayız”  dedi.

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut’a dert yanan bir pazarcı, “Pazar yeri yangın yeri gibidir. Hayat pahalı, günümüzde en ucuz insan hayatı kaldı. Bütün her şey bitti. Ormanlarımız bitti, çiftçimiz bitti, halkımız bitti, yeraltı kaynaklarımız bitti. Üç ayda akaryakıta yüzde 106 zam geldi. Bu dayanılmaz artık, gerçekten zor durumdayız. Bir litre mazotla nereye gidebiliriz? Aldığımız ilaç, gübre her şey pahalı. Sonumuz nereye gidiyor merak ediyoruz. Memura, emekliye zam yapmakla ekonomi düzelmez” dedi.

Bir kadın pazarcı ise Korkut’a şunları söyledi: “Ben üretiyorum ama üretemeyeceğim bundan sonra. Tarla kirası, gübre parası, mazot parası, su parası elektrik parası… Nereye gideceğiz? Yapmayacağız, yiyemeyecekler.”

“ÜRETİCİDEN MAL BULAMIYORUZ, ÜRETİMİ BIRAKAN BİRÇOK ÇİFTÇİ VAR”

Maliyetlerinin yükseldiğini söyleyen bir başka pazarcı ise, “Biz müşteriyle karşı karşıya kaldık. Bizim maliyetlerimiz yükseldi müşterinin alım gücü düştü. Emekli unutuldu zaten, bugün 7 bin 500 lira emekli maaşı alan emekliler var. Bir yandan da üreticinin maliyeti arttı. Üreticiden mal bulamıyoruz, üretimi bırakan birçok çiftçi var. Üretmekten vazgeçtiler, boş tarlalar, toplanmamış ağaçta meyveler var. Çünkü çalışan işçinin parasını kurtarmıyor. Şu anki halimizden memnun değiliz. Kimse memnun değil, müşteri de memnun değil, biz de memnun değiliz” dedi.

Konyalı vatandaş semt pazarından isyan etti! “Vallahi anamız ağladı”