Ekonomist Nazif Ekzen hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 1:17 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 1:17 pm

Ekonomist Mahfi Eğilmez bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İktisatçı-Ekonomist Nazif Ekzen’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İktisatçı Nazif Ekzen’i kaybettik. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi. Paylaşımda Nazif Ekzen’e ait olan ‘Türkiye Kısa İktisat Tarihi’ isimli kitabı paylaşarak “Ekzen’in bu önemli kitabı tükenmiş durumda. Yeniden yayınlanması hem onun anısına saygı hem de genç kuşakların o dönemi öğrenmesi için gerekli diye düşünüyorum. Mülkiye’de benden bir sınıf üstteydi. Maliye Bakanlığı’na tetkik Kurulu’na girmişti. Cemal Süreya ile çalışmıştı orada. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

NAZİF EKZEN KİMDİR?

Nazif Ekzen, araştırma, inceleme, tarih kategorilerinde eserler yazdı. Türkiye Kısa İktisat Tarihi kitabını kaleme alan Nazif Ekzen’in eseri ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık tarafından yayınlandı. Ekzen, Müşerref Hekimoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından ANKA Haber Ajansı’nın bir süre yöneticiliğini yaptı.

Türk Sinemasının efsanesi Fatma Girik hayatını kaybetti