“Ehlibeytin soyundan geliyorum” diyen şeyhin iki lüks aracı çıktı!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 2:06 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 2:06 pm

Diyarbakır’da yüksek duvarlı malikanesinde randevu sistemiyle fiş keserek muska yazan ‘Ehlibeytin soyundan geliyorum” diyen şeyhin adına kayıtlı iki lüks lüks jeep çıktı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde etrafı güvenlik kameraları ve dikenli tellerle çevrili avlulu bir evde kendini “şeyh” olarak tanıtıp randevulu sistemle gelen ziyaretçilere 250 ila 500 lira karşılığında fiş keserek maddi menfaat temin ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılan A.A hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

ÜZERİNE KAYTLI İKİ ADET LÜKS JEEP ÇIKTI

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameyle “Tekke ve zaviyelerle türbeleri seddine ve türbedarlıklar ile bir takım unvanların men ve ilgasına dair kanuna muhalefet” etmek suçundan dava açıldı. “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık” suçundan ise takipsizlik kararı verildi. Şeyh’in adına kayıtlı biri Audi, diğeri Tiguan iki adet lüks jeep çıktı. A.A, bu araçlardan birini kendisinin, diğerini de oğlunun kullandığını söyledi, savunmasında “Ehlibeytin soyundan geliyorum, ben ve ailem Seyidiz, para almadım gönüllü dua yazarım” dedi.

Her gün 300 kişi ‘muska’ için sıraya giriyor! Yeşil 250, beyaz 500 lira

MALİKANEDE ARAMA YAPILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, yerel ve ulusal basın ile sosyal medya platformlarında konuyla ilgili haberlerin yer alması üzerine re’sen başlatılan soruşturma kapsamında, dolandırıcılık büro amirliğine bağlı polislerin harekete geçtiği, nöbetçi Sulh Ceza Sorgu Hâkimliğinden alınan arama ve el koyma kararı üzerine bahse konu avlulu evde arama yapıldığı belirtildi.

Aramada 96 adet jelâtine sarılmış ve 1 adet de kâğıda sarılmış Arapça yazılar içeren muskalar, 23 adet de dua hazırlamada kullanıldığı belirlenen kurşun, yine ipe sarılı halde 3’lü muska, 4 adet Arapça yazılı kaşe, 30 adet sıra fişi olarak kullanılan kâğıtlar, çok sayıda halka, bir adet görüntü kayıt cihazının ele geçirildiği, bununla birlikte sanığın telefonuna da imajı alınmak üzere el konulduğu bildirildi.

Tartışma büyüyor! Şeyh Said posteri bu kez Şırnak’ta asıldı

Kaynak: TELE1