EGO’dan Serbest Ankarakart kullanıcıları için açıklama

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 12:56 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 2:18 pm

EGO Genel Müdürlüğü, Serbest Ankarakart sahiplerinin araçlarına almayan özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma araçları hakkında gerekli işlem başlatılacağını açıkladı.

Akaryakıta gelen peş peşe zamlar vatandaşı sarsmaya devam ediyor. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnafı, yarın “kontak” kapatacağını açıklarken birçok Serbest Ankarakart kullanıcısı özel halk otobüslerine alınmadıkları yönünde şikayetler ulaştırdı.

EGO Genel Müdürlüğü kuruluşlarına, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent 153 çağrı hattı ile çeşitli iletişim kanallarından, özel toplu taşıma aracı kullanan ve ücretsiz ulaşım hakkı olan vatandaşların, bu haklarından yararlanmalarının engellendiğine ilişkin yoğun şikayetler geldiği belirtildi. EGO, ulaşımlarını engel olan araçlar hakkında gerekli bilgiler ulaştırıldığı takdirde yasal işlem başlatılacağını açıkladı. EGO’nun açıklaması şöyle:

“Bu kapsamda, Şehir İçi Toplu Taşımacılık hizmetinden ücretsiz seyahat hakkı bulunan vatandaşlarımızın bu haklarını kullanmalarına engel olan ÖHO ve ÖTA’ların plaka numarası, çalıştıkları hat ve güzergah bilgisi ile ihlalin gerçekleştirildiği tarih ve saatin kuruluşumuza iletilmesi halinde haklarında yönetmelik ve sözleşme uyarınca gerekli yasal işlem yapılacaktır.”

Ankara’da dolmuş, otobüs ve minibüsler kontak kapatıyor