Ankara’da dolmuş, otobüs ve minibüsler kontak kapatıyor
10 Mart 2022 Perşembe

Ankara’da dolmuş ve minibülerden kontak kapama eylemi. Akaryakıta gelen peş peşe zamların ardından özel halk otobüsleri, dolmuş ve minibüs esnafı kontak kapatma kararı aldı.
Ankara’da Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ile dolmuşlar kontak kapatma kararı aldı. Esnaf, akaryakıta gelen zamların ardından yarından itibaren trafiğe çıkmayacaklarını duyurdu.
Ankara Özel Halk Otobüsü Esnafı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Saygıdeğer Ankara Halkı; 41 yıldır sizlere kesintisiz hizmet veren ancak olağanüstü artan maliyetler nedeniyle yakıt dahi alamaz duruma gelen esnaflarımız yarından itibaren zorunlu olarak ‘çalışamayacaklarını’ beyan etmişlerdir. Özür diliyor, anlayışınıza sığınıyoruz” ifadelerine yer verildi.
MANSUR YAVAŞ: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK
Ankara’da ulaşım esnafının trafiğe çıkmama kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından açıklama yaparak esnafa destek olacaklarını ifade etti.
Yavaş, “Özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafımız artan maliyetler karşısında hizmete devam edemeyeceklerini bildirdi. Mağduriyet yaşamamanız adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. En kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz” diyerek şöyle devam etti:
“Ankara’da hizmet veren özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı, yaşanılan ekonomik zorluklar ve artan akaryakıt maliyeti karşısında ulaşım bedelinin en az 8 lira olmasını talep etmektedir. Özel toplu taşıma esnafları ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de Belediyemiz tarafından karşılanmasını talep etmektedir.”
“Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de Belediyemizin karşılaması mümkün değildir. Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için Belediyemizin tüm imkânları seferber edilecektir.”
“Yine de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için çözüm üretilene kadar, imkânları varsa özel araçlarını tercih etmelerinin uygun olacağını düşünmekteyiz. Şunun bilinmesini isterim ki, artan akaryakıt maliyetleri karşısında vatandaşlarımızın da esnafımızın da mağdur edilmeyeceği çözüm üretme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Sevgili hemşerilerime saygılarımla bildiririm.”
Sinop Valisi’nden BİM çalışanına: Hayatını yaşanmaz yaparız!
Benzer Haberler
İsveç ve Finlandiya heyetleri Ankara’da: Görüşmeler başladı
25/05/2022 13:56
İsveç ve Finlandiya heyetleri Ankara’ya geliyor
24/05/2022 13:46
İşçileri taşıyan otobüs şarampole devrildi
23/05/2022 18:03
AKP’li Yılmazer, dilimle karpuz satılmasına çözüm buldu: Ben her sene ekiyorum
23/05/2022 10:09
Ankara’da yol verme kavgasında ortalık karıştı!
23/05/2022 8:27
AKP’li belediye tarafından konseri iptal edilen Aynur Doğan Ankara’da sahne aldı
22/05/2022 23:53