Efsane golcü Gerd Müller 75 yaşına bakım yurdunda girdi

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 1:47 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2020 Pazartesi 1:47 pm

Alman futbolunun gelmiş geçmiş en golcü futbolcularından eski Bayern Münihli Gerd Müller 75. Yaşına bir bakım yurdunda giriyor.

Ha-ber.com’dan Mehmet Tanlı’nın haberine göre; Almanya’nın ciddi gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Gazetesi Gerd Müller`in doğum günü ve şu anki durumuyla ilgili uzun bir haber yaptı. Haberde eşi, Beckenbauer, Uli Höness gibi eski takım arkadaşları, şu anki Alman milli takımının teknik direktörü Joachim Löw, Bayern Münih’in antrenörü Hansi Flick gibi isimler Gerd Müller ile olan anılarını dile getirip efsane futbolcuyu doğum günü vesilesiyle hatırlayıp, hatırlatıp, onurlandırdılar.

MÜLLER AĞIR HASTA

Alman milli takımının 1974 Dünya, 1972 Avrupa şampiyonu kadrosunda bulunan ve takımın dinamosu olan Alman Bundesliga’ da 427 maçta 365 kez fileleri havalandıran Alman Liglerinin en golcü ve başarılı futbolcusu olan ‘’ Ulusun Bombacısı’ ‘lakaplı Gerd Müller`in eşi Uschi Müller eşinin sağlık durumuyla ilgili olarak gazeteye duygu dolu ve bir o kadar da dramatik kelimelerle şu bilgileri vermiş ‘’ Eşim her zaman bir savaşçıydı her zaman cesur oldu hayatı boyunca. Şu anda da öyle ama o artık Alzheimer (demense) hastası, 6 yıldır bir bakım yurdunda kalıyor. O şimdi hep gözleri kapalı sadece sonunu getirecek şekilde kendi kendine uyuyor, pek nadir ağzını açabiliyor sadece püre haline getirilmiş yiyecekleri alabiliyor. Kimseyi tanımıyor, hiçbir şeyi hatırlamıyor. Çok üzgünüm ‘’ dedi.

Almanların yine başka bir efsane futbolcusu olan Franz Beckenbauer de Gerd Müller için ‘’ O bizim en büyük golcümüz 1974 kupa finalinde golümüzü atan, oda arkadaşım, kardeşimdi. Ceza sahasında onun kadar başka başarılı bir santrafor tanımıyorum Gerd düşerken, kalkarken, otururken bile vücudun her tarafıyla gol atardı. Pek öne çıkmayan futbolu bıraktıktan sonra medyaya konu olmayan, çok efendi bir kişilikti’’ dedi.